Week 33

Source: J. (Johan) Houwers i, published on Monday, August 22 2011.

Zondag 14 augustus begonnen met Slingeland FM muziekprogramma "Op de koffie". Dat was redelijk vroeg op na visite/feestje van mijn moeders verjaardag. Daarna bij moeder nog koffie drinken en laatste opruimactie van feestje. Helaas blijkt de regen ernstiger geweest dan gedacht en is de "partytent"een beetje in elkaar gezakt, komt wel weer goed. 's Avonds een heel leuk optreden gezien van een o.a. Ierse muziekband op goed bezocht Achterhoek Spektakel met leuke slotact, met spelers op stelten en een voorstelling tussen publiek op de markt: Don Quichotte. Soms denk je bij alle activiteiten en alle uitnodigingen: moet ik er wel naar toe gaan, maar nu was dit een weer heel goede keuze om wel te gaan. Thuisblijvers in Winterswijk hebben iets gemist.

Maandag is makelaarskantoordag en nu nog weer tuin-grasmaai-dag. Moeder komt eten: altijd gezellig.

Dinsdagmiddag nog een bezichtiging in Duitsland gedaan, bij een boerderij en direct daarbij ook met die kandidaat kopers naar Nederlandse boerderij gekeken. Waarschijnlijk is Duitse boerderij verkocht!! 's Avonds voor de buis live Twente gezien en gezien hoe je met inzet en een soort alles of niets toch nog een eind kunt komen. Benfica heeft wellicht meer kwaliteit en geld maar kan het nog lastig krijgen.

Woensdag dan weer een echte politieke dag. Vroeg naar Den Haag, en net voordat ik weg ga komt onze zoon weer thuis van vakantie. Door vakantietijd gaat reis heel snel, ben er in twee uur. Dan weer even met iedereen "buurten", bijpraten en met Liesa allerlei (post)zaken en antwoorden doornemen. De fractie is een bijpraatsessie over de Euro en Griekenland. We weten wel ongeveer hoe het debat straks zal verlopen. Dan snel een hapje eten en aan begin van plenaire vergadering stilstaan bij drama in Oslo. Onvoorstelbaar!!!

De plenaire vergadering loopt zoals een beetje verwacht en de aandacht verlegt zich ook meer naar de toekomst, hoewel het debat zelden echt inhoudelijk wordt, het gaat er blijkbaar om een beeld uit te meten over de communicatiewijze van Rutte en het kabinet. Kabinet brengt negatieve zaken te positief en daarom werkt het niet negatief door in imago, dat kan op deze wijze worden veranderd. Rutte heeft onhandige presentatie van cijfers gedaan, ander eindjaar dan anderen in Europa, maar alles klopt wel en dat wil er bij de oppositie niet echt in. Oppositie en vooral Roemer denkt een haakje te hebben voor kritiek. Uiteindelijk blijkt van de drie moties er een ingetrokken te worden, een weggestemd en een vrij algemene over informatievoorziening aan kamer aangenomen. Na afloop gaan we begin van de avond met enkele VVD’ers nog drankje nemen en hapje eten en even bijpraten. Ronald Plasterk schuift nog even aan en we analyseren het debat. Gaat inderdaad om beelden.....

Vreemd na diverse weken nu weer alleen slapen in Den Haag. Ritme weer oppakken, want ik blijf in Den Haag omdat ik donderdag middag een werkbezoek heb.

Donderdag morgen ga ik naar Kamergebouw en neem nog diverse zaken door zodat persoonlijk medewerkster Liesa vooruit kan met werk.

Dan met auto naar Moerdijk, naar een potgrondbedrijf. Belangrijk voor onze (glas)tuinbouw. Mooi werkbezoek waarbij we goede indruk krijgen van omvang, omzet en problemen, met name in Natura 2000 idee en met biodiversiteitdiscussie, etc. Goed te zien dat er van veel plaatsen in Europa potgrond komt en dat er ook aan vervangers wordt gedacht, hoewel complete vervanging van potgrond uitgesloten wordt geacht. We zijn niet snel in nood hiermee.

Eind van de middag rijd ik met onweer en regen weer naar huis. Daar horen we via Twitter en tv de dramatische gebeurtenissen in Hasselt. Vreselijke toestanden door onweer en regen bij popfestival.

Vrijdag een makelaarskantoormorgen en dan naar Rotary: zomer activiteit, namelijk pitch and putt in Groenlo bij grote moderne camping Marveld. Prima combinatie van gemeente accommodatie en particulier initiatief doordat hier een plaatselijke tennisclub nu ruim voldoende banen heeft naast en in combi met de recreatiebanen en dit golf complex met kantine etc. De gemeente had dat ook al eerder gedaan met een overdekt zwembad: overheid hoeft niet alle voorzieningen zelf te hebben als maar geregeld wordt!! Goed voorbeeld voor elders, zeker met krimp en duurder worden voorzieningen is zo'n combi goed. Zo kan de buurt ook prima naar de campingwinkel. Zo profiteert de plaatselijke bevolking ook heel direct van een grote recreatievoorziening in de buurt en niet alleen van de toeristenbelasting.

's Middags weer tuin opruimwerk en dan komt dochter Hanneke weer eten met kleinzoon David. Leuk weekmoment omdat zo'n klein ventje dan alle aandacht heeft en je ziet hoe hij steeds meer kan en doet. Dan even dag zeggen bij moeder onder genot van kop koffie omdat ze naar Spanje gaat met enkele familieleden.

Zaterdag een complete tuindag. Wel enkele makelaardij telefoontjes tussendoor, dat wordt weer drukker en dat is goed en ik moet daar weer minder in gaan doen de komende maanden....

De politiek roept en komende week wordt al weer drukker.

Johan Houwers