VVD: Euro-akkoord geeft juiste koers aan

Source: K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, published on Thursday, October 27 2011.

Afgelopen nacht hebben de regeringsleiders van de Eurozone een akkoord bereikt over de aanpak van de eurocrisis. “De VVD vindt het knap dat dit akkoord bereikt is. Minister-president Rutte is erin geslaagd om voor Nederland cruciale punten binnen te halen” aldus VVD-Tweede Kamerlid Mark Harbers. “Het gaat daarbij om een afboeking van 50% van de Griekse schulden door de banken, strengere normen voor de kapitaalbuffers die banken moeten aanhouden, een steviger aanpak van de begrotingsproblemen in Italië en Spanje, het vergroten van de effectiviteit van het noodfonds EFSF zonder dat de landen meer geld moeten storten, afspraken over de toekomstige besturing van de Eurozone en een Eurocommissaris met versterkte bevoegdheden voor de handhaving van de afspraken.”

Tegelijkertijd is er nog een lange weg te gaan. De echte oplossingen zijn gelegen in hervormingen in de probleemlanden en een strikte begrotingsdiscipline waarin niet langer structureel te veel wordt uitgegeven. De afspraken geven de goede basis voor deze structurele oplossing, het komt nu aan op de uitvoering van deze afspraken.

Vanzelfsprekend zijn er ook nog vragen over de manier waarop de afspraken worden ingevuld, bijvoorbeeld over de wijze waarop het IMF nog meer kan doen om bij te dragen aan de oplossing van de eurocrisis. De VVD gaat ervan uit dat die vragen de komende tijd ook worden beantwoord en ziet uit naar het debat met de regering hierover.

Be Sociable, Share!

  • alttekst ontbreekt in origineel bericht
    Bron: Blogs PoMo
 
alttekst ontbreekt in origineel bericht