Smart Energy Regions

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, December 7 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert Van Nistelrooij

Op 30 november kwamen industrie, kennisinstellingen en overheden bijeen op de conferentie ‘Smart Energy Regions’ in Eindhoven. Hierbij werden kansen en ambities verder onderzocht. Smart Energy is het slim toepassen van hightechinnovaties op het gebied van duurzame energie. In stedelijke gebieden wordt de komende jaren geïnvesteerd in slimme energieoplossingen. De Regio Eindhoven is door het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie aangewezen als voortrekker voor innovatie in de energiesector.

Ik sprak op deze bijeenkomst samen met o.a. de Brabantse gedeputeerde Bert Pauli en Rick Harwig, directeur van het energieonderzoekscluster van de TU Eindhoven. In het expertpanel heb ik vele vragen van deelnemers kunnen beantwoorden.

Op 30 november werd ook het initiatief Energy House gepresenteerd. Het door de provincie Noord-Brabant gesteunde NEH moet in 2020 leiden tot 65 nieuwe regionale projecten op energiegebied, die samen meer dan 1.500 nieuwe arbeidsplaatsen en circa 150 miljoen euro omzet opleveren.

Meer informatie: