Waardigheid en vrijheid beloond - Bouazizi wint postuum Sakharov prijs

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, December 14 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert Van Nistelrooij

Sacharovprijs laureaten zijn dankbaar voor steun van Europa aan Arabische Lente

Met de toekenning van de Sacharovprijs aan vijf activisten van de Arabische Lente, erkent het Europees Parlement de inspanningen van allen die strijden voor waardigheid, fundamentele vrijheden en politieke verandering in de Arabische wereld.

De historische gebeurtenissen herinneren ons aan onze verantwoordelijkheden, waaronder de noodzaak om de opkomende, jonge en levendige burgermaatschappij te steunen" benadrukte President Buzek.

Het Parlement nam een minuut stilte in acht ter nagedachtenis van Mohamed Bouazizi, wiens zelfverbranding, uit protest tegen de onderdrukkingen van de Tunesische autoriteiten, leidde tot protesten in Tunesië en die postuum de prijs heeft ontvangen, en alle anderen die hun leven verloren tijdens de opstanden.

Voor Lambert van Nistelrooij is de uitreiking van de Sakharov prijs aan Bouazizi zeer bijzonder. Hij was verkiezingswaarnemer bij de eerste vrije verkiezingen van de Arabische Lente eind oktober. "Doordat Mohammed Bouazizi postuum de Sakharov prijs wint wordt streven naar waardigheid en vrijheid beloond waar hij, en zovelen van zijn Tunesische landgenoten voor hebben gevochten. "

Meer informatie: