Bezoekersgroepen in het Europees Parlement: van harte welkom!

Source: C.M. (Corien) Wortmann-Kool i, published on Thursday, February 16 2012, 3:45.

Regelmatig ontvangen we bezoekersgroepen in Brussel en in Straatsburg. Vorige week nog was een groep enthousiaste leerlingen uit vwo 5 en 6 van het Ichtus College in Kampen bij ons te gast, waarvan u hiernaast ook een foto aantreft. De samenstelling van de bezoekersgroepen is heel gevarieerd van jong tot oud. In onze pagina agenda op mijn website www.corienwortmann.nl ziet u bijvoorbeeld welke groepen we vanaf nu tot en met eind maart gaan ontvangen.

Vaak is er een specifiek thema waarover de groep graag in gesprek gaat met Corien naast de vele algemene vragen over de werking en de do's en don'ts in het Europees Parlement. Globaal gezien krijgt ieder groep een uitgebreide rondleiding door het Europees Parlement van een van onze medewerkers waarbij een stukje geschiedenis maar ook leuke anekdotes de revue passeren. Een bezoek aan de publieke tribune mag natuurlijk niet ontbreken want het is toch wel indrukwekkend om de grote vergaderzaal met daarboven de 'vissenkommen' van de tolken te zien, die zorgen voor de simultaan vertaling van al het gesprokene.

Na deze rondleiding is er een gesprek met Corien. Om dit gesprek zo goed mogelijk te laten verlopen en om iedereen aan het woord te laten die dit wil beperken we de groepsgrootte daarom tot niet meer dan 50 personen. Een bezoek aan het Europees Parlement duurt tussen de anderhalf en twee uur en kan eventueel uitgebreid worden met een lunch in het restaurant waarvoor dan wel vooraf reserveringen gemaakt moeten worden. Kortom het betreft een interessante excursie waarvoor wij u van harte welkom heten. Mocht u ondertussen ook geinteresseerd zijn dan kunt u een mail sturen, klik hier