PVV-Meldpunt lost niets op, goed sociaal beleid wel

Source: E. (Emine) Bozkurt i, published on Thursday, March 15 2012.
PVV-Meldpunt lost niets op, goed sociaal beleid wel
Bron: Blog Emine Bozkurt

Het Europees Parlement stuurde vandaag een niet mis te verstaan signaal naar Minister-president Rutte; de regering moet zich formeel distantiëren van het online PVV-Meldpunt. "Het is hoog tijd dat de regering werkt maakt van het oplossen van de échte problemen", aldus Emine Bozkurt namens de PvdA in het Europees Parlement. "Een meldpunt lost niets op, goed sociaal beleid wel."

Vandaag werd, met een ruime meerderheid, een resolutie aangenomen die de Nederlandse regering terechtwijst en een duidelijk signaal vraagt. Het Europees Parlement veroordeelt het PVV-Meldpunt, omdat het EU-burgers discrimineert en stigmatiseert. Het Europees Parlement vindt dat de Nederlandse regering de nodige maatregelen moet treffen in de strijd tegen alle vormen van discriminatie.

Ook de Nederlandse regeringspartijen in het Europees Parlement uitten harde kritiek over het meldpunt.

Bozkurt vindt dat het kabinet-Rutte nu werk moet maken van de échte problemen waar de wethouders in de grote steden mee geconfronteerd worden. "Het aanpakken van de uitbuiting van werknemers, oneerlijke concurrentie, slechte arbeidsomstandigheden, sociale dumping, huurfraude en koppelbazen moet de prioriteit worden van dit kabinet", aldus Bozkurt.

Bron afbeelding: SXC / sqback