KPN stopt campagne na vragen PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt?

Source: E. (Emine) Bozkurt i, published on Tuesday, April 17 2012.
KPN stopt campagne na vragen PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt?

Naar aanleiding van kritische vragen van PvdA-Europarlementariër Emine Bozkurt geeft telefonieconcern KPN in een officiële verklaring aan per direct te stoppen met de kortingsactie ‘50% Korting voor 100% Nederlanders’. "Deze actie discrimineert burgers die legaal in Nederland wonen, maar toevallig in het bezit zijn van een ander paspoort, en zorgt ervoor dat zij geen gebruik van deze kortingsactie kunnen maken", aldus Bozkurt.

Bozkurt: "Ik ben blij met het besluit van KPN om de actie met ingang van morgen te beëindigen. Naast het feit dat deze actie burgers discrimineert, druist het ook in tegen de basisregels van de Europese Interne Markt. In de EU mag en moet het niet uitmaken wat je nationaliteit is als je een mobiel abonnement wilt afsluiten of als je een product of dienst wilt kopen. Discriminatie en ongelijke behandeling van burgers zijn hoe dan ook ontoelaatbaar en moeten met alle middelen worden bestreden."

Bozkurt heeft klachten ontvangen van Franse burgers die in Nederland wonen en zeer ontstemd zijn geraakt toen zij werden afgewezen voor deelname aan de actie bij de KPN Hi-winkel vanwege hun nationaliteit. Bozkurt heeft direct actie ondernomen door onderzoek te doen naar deze gevallen en contact op te nemen met KPN. De voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN heeft contact opgenomen met Bozkurt en haar toegezegd de actie te zullen beëindigen en een onderzoek in te stellen naar hoe deze actie tot stand heeft kunnen komen.

Emine Bozkurt is voorzitter van de Anti-Racisme en Diversiteit Werkgroep in het Europees Parlement en lid van de Commissie voor Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse zaken.

Officiële verklaring KPN

Via Europarlementariër Emine Bozkurt is KPN gevraagd in hoe verre het klopt dat mensen alleen een mobiele abonnement bij Hi zouden kunnen afsluiten als ze een Nederlands paspoort hebben. Naar aanleiding van die vraag is het volgende gebleken: Op dit moment kunnen mensen, die niet in het bezit zijn van een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning met een geldigheid van langer dan 1 jaar, het Hi Messaging abonnement (sinds 12 maart j.l. in de verkoop) niet afsluiten. Dit is een fout. Onze excuses aan mensen, die hiervan mogelijk hinder hebben ondervonden. Het probleem voor dit Hi-abonnement is morgen opgelost voordat de winkels opengaan.

KPN onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren en voert een check uit bij alle merken en processen en zal waar nodig maatregelen nemen om herhaling uit te sluiten.

Bron afbeelding: flickr / brianwilkins