Europa op de agenda van middelbare scholieren

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, May 9 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert Van Nistelrooij

Vandaag, op 9 mei, Dag van Europa, vraag ik de aandacht van alle middelbare scholieren voor Europa. Het is tijd dat middelbare scholieren zich realiseren dat Europa heel belangrijk is voor hen en voor hun toekomst. Daarom stel ik voor om deze dag op alle scholen te vieren en aandacht te geven aan de Europese onderwerpen.

Jongeren moeten tenslotte later hun kansen in Europa kunnen benutten, en scholen hebben een belangrijke rol bij de vorming van ‘Europese burgers’. De Europadag is een goed moment om hier extra aandacht aan te besteden.

Al eerder is gebleken dat leerlingen kritisch zijn, en meer willen weten over de EU. Europa is meer dan een momentopname. Wij denken dat het hoogste tijd is, structureel met alle leerlingen te werken aan ‘Europa’. De Europadag is een mooi begin.

Er zijn vele, makkelijk realiseerbare activiteiten rondom ‘Europa’, door en voor docenten en leerlingen, op alle scholen in het voortgezet onderwijs. Denk aan Europaspelletjes en opdrachten waarin dieper wordt ingegaan op Europa en de geschiedenis, zoals het scrijven van een Europakrant.

Scholen mogen altijd een beroep doen op de europarlementariers, als volksvertegenwoordigers willen we graag bijdragen aan voorlichting over Europa op middelbare scholen.