Nederland moet einde maken aan discriminatie gepensioneerden

Source: M. (Marije) Cornelissen i, published on Thursday, May 31 2012.

De Europese Commissie tikt Nederland op de vingers voor discriminatie van gepensioneerden die in het buitenland wonen. Nederland weigert AOW'ers in het buitenland de koopkrachttegemoetkoming van zo'n 33 euro te geven die AOW'ers in Nederland wel ontvangen. GroenLinks-Europarlementariër Marije Cornelissen vroeg hier eerder al opheldering over aan de Europese Commissie over deze vreemde ongelijkheid.

“Nederland heeft tegen het advies van de Raad van State in een wet aangenomen die gepensioneerden in het buitenland onterecht benadeeld”, stelt Cornelissen. “Het is een groot goed dat iedere inwoner van de Europese Unie mag wonen en werken waar hij of zij wil zonder te worden gediscrimineerd, ook na het pensioen. Nederland wordt terecht gecorrigeerd voor deze wet die met een kortzichtige, Nederlandse blik is ontworpen.”

De Nederlandse regering heeft nu twee maanden de tijd om te reageren op de waarschuwing van de Europese Commissie. Daarna kan de Europese Commissie besluiten om Nederland voor de rechter te dagen.