Expertoverleg in Zuid-Westfalen over Regionaal Beleid

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Tuesday, June 19 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert Van Nistelrooij

Als woordvoerder voor de regionale fondsen voor de Christen-Democratische EVP-fractie in het Europees Parlement heb ik afgelopen vrijdag 15 juni gesproken in het Duitse Winterberg op uitnodiging van mijn Duitse collega Europarlementarier Peter Liese.

Sinds 2007, heeft Zuid-Westfalen voor een groot voordeel behaalt door slim gebruik van de Europese regionale fondsen te maken. Meer bedrijven, gemeenten en andere instellingen hebben zich hierdoor gevestigd en het concurentievermogen van de regio verhoogd. Ook de financiering van de regionale Doelstelling 2-middelen zijn van groot belang. Op dit moment wordt in het Europees Parlement en op nationaal niveau gesproken over de doelstelling 2-financiering. Het gaat over prioriteiten stellen, en of bijvoorbeeld toerisme een regionale prioriteit mag zijn. Deze vraag is voor de toeristische organisaties in de regio Suedwestfalen van groot belang. Ik vond het daarom zeer interesant om als woordvoerder voor regionaal beleid van de grootste fractie in het Europees Parlement te worden uitgenodigd.

Klik hier voor het artikel in de Zeitung fuer Suedwestfalen en het verslag van de Duitse Europarlementarier, Peter Liese.