Nationale Conferentie: Toekomst regionale fondsen en het ESF

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Tuesday, June 26 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert Van Nistelrooij

Uitnodiging Nationale Conferentie

Waar het in de EU tot voor kort vooral ging over de financiële crisis en bezuinigingen,hebben de Europese regeringsleiders nu ook weer oog voor economische groei, innovatie en banen. Eén van de mogelijkheden om de concurrentiekracht van economie en bedrijven in Nederland te bevorderen is de effectieve inzet van de verschillende Europese fondsen voor economisch regionaal beleid, onderzoek en innovatie, landbouw en visserij met behulp van een 'slimme specialisatie' strategie.

Vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en onderzoek- en onderwijsinstellingen gingen op 14 juni j.l. met het publiek debat over de juiste aanpak.

In de periode 2014 -2020 is er ook voor Nederland EU geld beschikbaar. De afspraken worden daarover in 2013 door de Nederlandse regering met de Europese Commissie gemaakt. De besprekingen zijn ook in uw regio in volle gang.

De Europarlementariërs Lambert van Nistelrooij en Ria Oomen-Ruijten hosten samen met de Provincie Limburg de nationale conferentie over de toekomst van de regionale fondsen.

Lees hier het verslag.

Zie hier het programma en de uitnodiging.