Vakantiegroet

Source: C.M. (Corien) Wortmann-Kool i, published on Thursday, July 5 2012, 3:11.

De zomervakantie staat voor de deur. Goed nieuws voor de vakantiegangers die in Europa op vakantie gaan, want de tarieven voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland zijn per 1 juli verlaagd. Nederlanders kunnen dus vanaf deze datum goedkoper bellen en gebruik maken van dataverkeer in Europa, zoals het lezen van de krant vanaf je Ipad. Kosten zijn van 35ct voor bellen per minuut naar 29 ct gegaan. De maximumtarieven zullen de komende jaren verder omlaag gaan.

Ondanks dit lichtpuntje waren de afgelopen weken nog spannend in Europa. Zoals we weten zijn wij het afgelopen jaar geconfronteerd met eurolanden die in een ernstige financiële crisis verkeren. Dit heeft effect op onze financiële markten en op onze eigen economie. Het CDA wil een Europa met duurzame economische groei, met voldoende banen voor onze burgers en gezonde bedrijven. Een stabiele munt is daarvoor een belangrijk fundament en hier blijven we aan werken. De Europese Top van Regeringsleiders heeft hier vorige week ook over vergaderd. De bal ligt bij de lidstaten, zoals Griekenland, Spanje en Italië om ervoor te zorgen dat er noodzakelijke hervormingen worden doorgevoerd waardoor er op termijn weer een gezonde economie ontstaat.

Het vertrouwen in de Euro is nog niet hersteld, maar we hebben wel forse stappen gezet naar een duurzame oplossing. In mijn nieuwsbrief kunt u hier verder over lezen. Ik wens u voor nu een hele fijne en prettige vakantie toe!