Kamervragen over het niet langer in beslag nemen van opgevoerde scooters

Source: A.H. (Attje) Kuiken i, published on Tuesday, August 14 2012.
foto: PvdA bestuurslid Marja Bijl op haar scooter
Bron: Blog Attje Kuiken

Ik heb vandaag schriftelijke vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie gesteld over het niet langer in beslag nemen van opgevoerde scooters. Klik op 'Lees meer' bij dit artikel voor de vragen die ik aan de minister heb voorgelegd.

Schriftelijke vragen van het lid Kuiken (PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het niet langer in beslag nemen van scooters:

  • Kunt u toelichten waarom er geen scooters meer in beslag worden genomen door de politie als er sprake is van opvoeren? (*)
  • Bent u het nog steeds met de PvdA eens dat bij de tweede overtreding op het vlak van opvoeren de scooter direct in beslag moet worden genomen? Kunt u uw antwoord toelichten en ook toelichten, indien van toepassing, waarom u nu van standpunt bent veranderd aangezien u eerder positief reageerde op dit PvdA voorstel?
  • Kunt u in cijfers uitdrukken hoeveel scooters de afgelopen vijf jaren per jaar door de politie in beslag zijn genomen, wat de aanleiding was van de inbeslagname en in hoeveel gevallen de inbeslagname stand hield voor de rechter?
  • Kunt u dit zowel landelijk weergeven als per politieregio uitsplitsen?
  • Kunt u in percentages per politieregio aangeven welke intensivering op de aanpak van scooteroverlast in 2011 plaatsvond t.o.v. 2010 en wat de verwachting is voor 2012? Kunt u dit uitsplitsen naar het type maatregel dat de politie inzet ter bestrijding van de overlast?

(*) Link naar artikel Parool.nl >>

Links