Landbouwcampagne op stoom

Source: W.J.H. (Helma) Lodders i, published on Tuesday, August 21 2012.

VVD kiest voor meer ruimte met minder regels!

De VVD staat pal voor de ondernemers in de agrarische sector. Ondernemers die in staat zijn de mouwen op te stropen, topprestaties te leveren, die zorgen voor banen. Ondernemers die laten zien waar een klein land groot in kan zijn: Nederland, de tweede Agro-exporteur in de wereld. Die moet je niet dwarszitten met bureaucratische rompslomp, lange en vaak kostbare procedures, met overbodige en knellende regels.

VVD-fractievoorzitter Stef Blok:,,De agrarische sector is een belangrijke sector die Nederland kan helpen om sterker uit de crisis te komen. De sector zorgt bovendien voor 10% van onze banen. Ondernemers hebben te maken met veel onnodige en knellende regels. De VVD zet zich in voor minder regels en meer flexibiliteit".

Samen met VVD-Landbouwwoordvoerder Helma Lodders, legt Stef Blok dinsdag 21 augustus een aantal werkbezoeken af met het thema ‘Innovatie binnen de agrarische sector’. Onder meer in de Hoekse Waard, bij de oprichters en producenten van Hoeksche chips. Dit toonaangevend innovatief bedrijf van drie akkerbouwers uit de regio, zet alle gewassen die zij zelf telen zelfstandig om in een eindproduct: kwaliteits-chips. Inmiddels zijn de chips in bijna 2000 winkels in Nederland te koop. Van Schiphol tot en met biologische stadssupermarkt Marqt. Doel van de oprichters is om niet langer afhankelijk te zijn van de verkoop van hun grondstoffen. Ze kiezen nu hun eigen afzetmarkt en houden de prijs ook in eigen hand.

VVD-Landbouwwoordvoerder Helma Lodders:,,De VVD heeft grote waardering voor ondernemers die een nichemarkt opzoeken. Die het heft in eigen hand nemen, kansen zien en pakken. De VVD steunt deze ondernemers. Wij kiezen voor meer ruimte en minder regels. Wij willen dat agrariërs echt de ruimte krijgen om te ondernemen".

De VVD wil daarnaast de rol van de overheid verkleinen. De overheid stelt doelen. De invulling ervan wordt overgelaten aan de sector zelf. Helma Lodders:,,Wij zetten in op vertrouwen in plaats van wantrouwen".

De VVD vindt het van groot belang dat Nederlandse agrariërs op een eerlijke en gezonde manier op de markt kunnen concurreren. Helma Lodders: "Ik wil ondernemers graag het ondernemerschap teruggeven!”.