Aan: U! , Aan: Jou!

Source: J.S. (Jacques) Monasch i, published on Tuesday, September 11 2012.
Aan: U! , Aan: Jou!
Bron: Blog Jacques Monasch

Aan: U!

Van: De Partij van de Arbeid

Jacques Monasch

Gedempte Pol 10

8601 AF Sneek

Betreft: Een sterker en fatsoenlijker Nederland

Sneek, september 2012

Geachte heer, mevrouw.

Ik vind het de hoogste tijd dat Nederland weer eens fatsoenlijk bestuurd gaat worden. Veel te vaak verkiezingen, veel te vaak ruzietjes. We lijken wel in een spektakeldemocratie te leven. Daar worden we als Nederland niet beter van. Het wordt tijd dat we ons land weer vooruit brengen. Want we kunnen zoveel beter in Nederland.

Nederland kan zoveel beter

Ik maak me sterk voor vaste arbeidscontracten. Werknemers worden steeds vaker gezien als ‘wegwerpwerknemers’. Tijdje aannemen, dan ontslaan. Daarna wordt er weer een ander, vaak met slechtere arbeidsvoorwaarden, op die plek neergezet. Zo gaan we niet met elkaar om. Dat is niet het land waar ik in wil wonen.

We moeten de marktwerking in de zorg terugdraaien. Streekziekenhuizen moeten open blijven. Goede zorg dichtbij huis moet mogelijk blijven.

Om uit de crisis te komen moeten de banken en de bonussen zwaarder belast worden. Wie schuld heeft aan de crisis, moet op de blaren zitten!

Scholieren in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en hun ouders verdienen meer steun. MBO scholieren moeten net als studenten op het HBO of de universiteit een gratis OV kaart krijgen voor hun vaak lange reis van school naar huis en terug. Het MBO is de ruggengraat van onze economie, de motor van onze werkgelegenheid. Dat verdient onze steun.

Kamerlid dichtbij huis!

Een ander, beter bestuur voor Nederland betekent ook volksvertegenwoordigers, Kamerleden, die dicht bij de mensen staan. Kamerleden die weten wat er speelt. Sinds ik in de Tweede Kamer zit, probeer ik dit ook waar te maken. Zo heb ik als Kamerlid een eigen wekelijks spreekuur; een eigen medewerker in mijn regio; met anderen heb ik een ombudsteam opgericht en organiseer ik met anderen een tweemaandelijkse talkshow in Sneek. Om makkelijk en snel met velen te kunnen communiceren ben ik zeer actief op Hyves, Facebook en Twitter.

Speciaal voor deze verkiezingen hebben we een echte campagnewinkel geopend aan de Gedempte Pol 10 in Sneek. Midden in het centrum tussen de mensen, makkelijk bereikbaar. De campagnewinkel is nu al een doorslaand succes. Dagelijks komen groepen jongeren, ondernemers, voorbijgangers in alle soorten en maten langs. Prachtige gesprekken met jongens en meisjes die voor het eerst gaan stemmen; met kiezers die de vorige keer PVV stemden; met ondernemers die willen weten wat de PvdA voor hun kan betekenen. Zo hoort het. Politiek voor en tussen de mensen.

Mijn werk in de Tweede Kamer

In de Tweede Kamer was ik de afgelopen twee jaar de woordvoerder van de PvdA op twee belangrijke onderwerpen: de woningmarkt en het openbaar vervoer. Dit kabinet heeft er echt een zooitje van gemaakt. De woningmarkt is ingestort, de bouw zit in een historische crisis. Aannemers gaan failliet, bouwvakkers raken werkloos, meubelboulevards moeten sluiten.

Kopers en huurders zitten vast in hun eigen huis. De huur van vrijkomende huurwoningen moet met 120 euro per maand omhoog van CDA en VVD . Dan wordt wonen onbetaalbaar. Niemand verhuist, want mensen kunnen de rekening van een nieuwe huurwoning niet betalen.

Starters moeten weer een kans krijgen om een huis te kopen. Als PvdA pleiten wij voor startersleningen voor starters op de woningmarkt. De hypotheekaftrek moet er zijn voor iedereen en niet een hypotheekaftrek die vooral ten goede komt aan de rijkste 10% van Nederland. Dat moet eerlijker.

Ook in het openbaar vervoer kiezen VVD en CDA het verkeerde spoor. Zij willen het spoor zoveel mogelijk privatiseren. Dat betekent nog meer kans op vertragingen en duurdere kaartjes door het dubbele opstaptarief bij de OV chipkaart. Moeten we niet aan beginnen vinden wij als PvdA. Laat de NS het Hoofdspoornet blijven berijden ook tussen Zwolle en Leeuwarden.

Uw keuze op 12 september

Er is dus echt iets te kiezen op 12 september. Ik hoop dat u de PvdA wilt steunen. En ik hoop dat mijn politieke inzet u aanspreekt. Ja? Ik zou het super vinden als u uw stem op 12 september op mij wilt uitbrengen. Ik sta op plaats 19 van de PvdA. Ik hoop dat u het vakje bij de PvdA (lijst 2) op nummer 19, Jacques Monasch, rood wilt kleuren!

Tot snel,

Jacques Monasch

Ps. Via mijn website www.jacquesmonasch.nl kunt u op de hoogte van mijn werk in de Tweede Kamer en daarbuiten.