Papieren nachtregister voor hotels en campingas afschaffen

Source: E. (Erik) ZiengsĀ i, published on Saturday, March 26 2011.

VVD-Tweedekamerlid Erik Ziengs gaat Minister Verhagen van Economische Zaken komende week vragen in te grijpen in de zinloze papieren nachtregistratie in hotels en op campings. Dit papieren nachtregister noemt Erik Ziengs een gedateerd instrument uit de tijd van Swiebertje.

In deze actie werkt Erik Ziengs nauw samen met de Koninklijke Horeca Nederland en de Recron. Voor iedereen is het verplicht bijhouden van gasten een gruwel. Het dient zo snel mogelijk te worden vervangen door een reeds bestaand elektronisch systeem. Deze moderne systemen zijn al jaren in gebruik en voldoen ruimschoots aan alle Nederlandse en Europese wetgeving.

Probleem is, dat deze achterhaalde regelgeving niet landelijk kan worden afgedwongen. Het blijft een gemeentelijke aangelegenheid. Op dit moment blijken nog 32 gemeentes een papieren administratie te eisen, die minimaal 7 jaar (!!) bewaard moet blijven. Andere gemeentes hebben hun eisen al eerder aanpast aan de moderne tijd. De toeristische branche wordt hiermee nodeloos lastig gevallen.