Dinsdag 17 juli 2012

Source: H.C.M. (Henk) Krol i, published on Tuesday, July 17 2012.

De meeste mensen die ik spreek, vragen me wat ik op een campagnedag zoals doe. Kom je je tijd wel door?

Daarom hier een overzichtje van de planning van deze dag.

Om 7.15 uur ben ik vanuit Eindhoven vertrokken richting Fryslan. Onderweg heb ik telefonisch contact met de redactie in Best en met het campagneteam in Hilversum.

Als het meezit ben ik dan om 10.30 in Leeuwarden. Daar word ik om 10.45 uur verwacht bij Omrop Fryslan voor een live interview met Sippy Tigchelaar. Het programma kondigt aan: "Henk Krol, listlûker fan de nije partij "50plus" is te gast. In partij op wei nei har earste ferkiezings."

Aansluitend haast ik me richting Heereveen waar ik samen met Jan Nagel een bezoek zal brengen aan het Abe Lenstra stadion. De bekende sportclub sc Heerenveen verkeert in een benarde financiële situatie. We gaan luisteren hoe dat komt. Vervolgens heeft Jan een mediamoment bedacht bij uitgang B.

Om 12.25 uur vertrekken we weer richting Leeuwarden voor interviews met onder meer RTV Mercurius. Het zal gaan over bezuinigingen en uitkeringen. Luisteraars kunnen reageren.

Om 14.00 uur zal ik de campagne in Friesland even onderbreken voor een bezoek aan Amsterdam. Daar moet ik om 15.45 zijn voor een rechtstreekse uitzending op BNR. Meteen daarna snellen we terug naar Leeuwarden waar om 20.00 uur een debat plaatsvindt in De Bres met andere partijen en ANBO-leden.

Rond 23.00 uur hoop ik dan, luisterend naar Met Het Oog Op Morgen, terug te rijden naar Eindhoven, waar ik rond half twee mijn bed in zal rollen.