Donderdag 31 maart 2011

Source: H.C.M. (Henk) Krol i, published on Thursday, March 31 2011.

Veel media-aandacht voor het opengesteld huwelijk

Als ik het maar tot en met morgen red. Gisteren (woensdag) moest ik op het laatste moment mijn agenda omgooien. Het middagprogramma Tijd Voor Max wilde aandacht voor 1 april, het opengestelde huwelijk. Prima. Als ik meteen na de opname voor Omroep Brabant tv zou vertrekken, kon ik het allemaal halen.

Aangekomen bij het café zie ik datzelfde net gaan sluiten. De blonde dame die net komt aanwandelen blijkt Tove Leffner te zijn. Noodgedwongen wijken we uit naar het gebouw van Beeld en Geluid. Ze pakt haar opnameapparatuur uit. Ik kijk naar buiten en zie de plek waar Pim nu bijna 9 jaar geleden zo droevig aan zijn einde kwam. Is dit toeval, of zit hij van boven te sturen?

Na de uitzending van Max snel ik weer naar Eindhoven. Daar wacht nog een hele stapel leeswerk.

Vanmorgen was er eerst een interview met de jongerenzender Funx, daarna BNR, NOVUM, nu BNR en straks NBC en BBC.

In het Nederlands Dagblad kom ik een hele pagina tegen over het 'homohuwelijk' het blijkt de vierde pagina deze week in die krant te zijn. De eerdere nummers heb ik gemist. Op de leestafel van van Dauphine, het grand cafe naast BNR ligt HP/DeTijd, daarin zelfs een special met het oog op 1 april.

Met Peter Rehwinkel, in 2001 kamerlid voor de PvdA, nu burgemeester van Groningen en medegast bij de uitzending van zojuist maak ik een belangrijke afspraak: we gaan alle huidige woordvoerders emancipatiezaken van de politieke partijen bellen en ze overtuigen dat het tijd wordt de motie tegen de weigerambtenaren eindelijk in stemming te brengen en de obstakels bij adoptie nu voor eens en altijd weg te halen.