Voor de tweede keer Europarlementariër van het jaar!

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, September 26 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert Van Nistelrooij

Op dinsdag 25 september werd ik voor het tweede achtereenvolgende jaar door mijn collega's in het Europees Parlement verkozen tot Europarlementariër van het jaar in de categorie Regionaal Beleid. De prijs werd uitgereikt door het tijdschrift "The Parliament Magazine". Andere kandidaten in deze categorie waren de Tsjech Oldrich Vlasak en de Pool Jan Olbrycht. De Nederlandse genomineerden in andere categorieën waren: Marietje Schaake, Gerban Jan Gerbrandy, Peter van Dalen en Sophie in ´t Veld.

Deze herverkiezing zie ik als een waardering voor mijn inzet voor de Europese regio’s. Het afgelopen jaar heb ik mij volledig als onderhandelaar voor de Europese fondsen ingezet, zodat de fondsen allereerst worden gericht op het stimuleren van groei en concurrentievermogen voor alle Europese regio´s. Europa gaat de beste spelers in diverse sectoren met elkaar verbinden. Hierdoor wordt een passend antwoord gegeven op de toenemende concurrentiekracht van Aziatische en andere opkomende landen.

Namens het Europees Parlement onderhandel ik met de lidstaten over de nieuwe opzet van de Europese structuurfondsen tussen 2014 -2020. Via deze nieuwe Europese verordening wordt geregeld hoe 336 miljard euro in de periode 2014 tot 2020 wordt verdeeld over de Europese regio´s. Van Nistelrooij zet zich in voor een nieuw Regionaal Beleid waarin kennis en innovatie centraal staan.

Lees verder: