Vacature Brussel: Assistent voorlichting CDA

Source: E.M.R. (Esther) de Lange i, published on Friday, September 28 2012.

De CDA-delegatie in het Europees Parlement zoekt kandidaten voor de functie van:

Nederlandstalige Assistent Voorlichting (m/v)

De CDA-delegatie maakt deel uit van de fractie van de Europese Volkspartij (christen-democraten) in het Europees Parlement. De afdeling Voorlichting bestaat uit een voorlichter en een assistent, soms aangevuld met een stagiair. De afdeling heeft tot doel de visie en standpunten van het CDA en van de vijf CDA-Europarlementsleden, via de media helder en duidelijk uit te dragen. De afdeling Voorlichting is onderdeel van de pers- en communicatiedienst van de EVP-fractie.

De functie van de Assistent Voorlichting omvat in de eerste plaats het ontwikkelen en uitvoeren van een pro-actief beleid op het gebied van sociale media. Daarnaast selecteer je relevante nieuwsberichten en verspreid je deze aan de delegatieleden en de woordvoerder. Verder onderhoud je contacten met collega's en woon je vergaderingen bij om potentieel interessante onderwerpen voor publiciteit te selecteren en te verspreiden. Bij afwezigheid van de voorlichter leg je zo nodig zelf contacten tussen media en delegatieleden.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiast persoon die:

  • ervan houdt om met allerlei verschillende mensen om te gaan en steeds te weten wat er speelt;
  • beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in ten minste het Nederlands en het Engels;
  • aantoonbare ervaring heeft op het gebied van sociale media;
  • goed kan werken in een team, maar ook eigen ideeën durft voor te leggen;
  • een flexibele instelling heeft en bereid is te reizen;
  • het CDA een warm hart toedraagt.

De aanstelling vindt plaats op basis van een tijdelijk arbeidscontract tot en met de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014. Voor deze functie gelden de arbeidsvoorwaarden van arbeidscontractanten in het statuut voor Europese ambtenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CDA-Europarlementariër Esther de Lange (06-46760156) U kunt uw sollicitatie voor 15 oktober sturen naar eduard.slootweg@europarl.europa.eu