Verkiezingsblog 10. Eindelijk: Er valt wat te Kiezen!

Source: A.W. (Anne-Wil) Lucas i, published on Wednesday, September 12 2012.

in Politiek, In de kamer

  • 10. 
    Eindelijk: Er valt wat te kiezen!

Na weken van debatten tussen politici, is vandaag de kiezer aan het woord. Ben jij aan het woord. En jouw stem maakt echt verschil. Want het zal niemand zijn ontgaan: er valt echt wat te kiezen vandaag! Meer dan ooit is de afgelopen verkiezingsstrijd gekenmerkt door de scherpe tegenstelling tussen links en rechts. Tussen het Liberalisme en het Socialisme. Tussen vooruitschuiven of aanpakken.

De afgelopen dagen heb ik naar deze datum afgeteld met elke dag een blog over studenten, hun toekomst en het hoger onderwijs. Over wat beter kan, wat beter moet en hoe we dat bereiken. Over wat de VVD van studenten verwacht en wat jullie van de VVD mogen verwachten. Ik heb mijn steentje proberen bij te dragen aan het helderder maken van waar de keuze die je vandaag mag maken om draait.

Want wat schuilt er achter de grote woorden die deze campagne zijn ingezet, zoals socialisme, liberalisme, “eerlijk”,” aanpakken”? Wat betekent het voor jou?

Wat mij betreft is de keuze vandaag of je kiest voor een liberale samenleving waarin je allereerst zelf verantwoordelijk bent voor je geluk. Waarin mensen maximaal de ruimte hebben om zich te ontplooien. Of kies je voor een socialistische samenleving waar de overheid van alles regelt en de staat maar voor je geluk moet zorgen.

Kies je voor een samenleving die ernaar streeft om mensen mee te laten doen en zorgt voor banen? Of kies je ervoor om mensen aan de kant te parkeren en ze op te sluiten in een uitkering of Wajong?

Kies je voor behoud van wat we hebben, ook al weten we met z’n allen dat we dat niet kunnen betalen. Of kies je ervoor om door goede maatregelen de economie weer te laten groeien, door noodzakelijke ingrepen ons zorgstelsel toekomstbestendig te maken en door slimme investeringen ons onderwijs in de top van de wereld te houden?

Ga je voor de makkelijke boodschap: “Met meer geld uitgeven komt alles vanzelf goed”? Of ga je voor de eerlijke boodschap. Dat bezuinigen niet leuk maar wel nodig is. Dat we met z’n allen harder zullen moeten werken. En dat ook van studenten gevraagd mag worden bij te dragen aan het sterker maken van Nederland. Omdat ook jij inziet dat studeren niet alleen een recht is, maar ook een voorrecht.

Ik geloof in dat liberale land met een realistisch perspectief. Begin je vandaag met studeren, dan studeer je in een Nederland dat een van de mooiste, meest sociale en welvarende landen ter wereld is. Ik geloof dat studenten van nu beseffen dat als we dit voor de toekomst willen behouden, dat we dan nu moeten handelen.

Dat het onze uitdaging is om te zorgen voor een Nederland waar mensen vrij zijn om iets van hun leven te maken. Een Nederland dat niet meer uitgeeft dan het verdient. Een Nederland waar kansen te over zijn en steeds meer mensen deze kansen benutten. Een Nederland waar mensen zelf verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor elkaar. En wat Links ook Nederland al jaren wil doen laten geloven: dat is pas echt sociaal. Sociaal richting hen die straks een baan hebben of ook een topstudie kunnen doorlopen. Sociaal richting de generaties na ons, die omdat wij nu handelen, het straks beter krijgen omdat ze voortbouwen op onze solide schouders.

Kies vandaag voor aanpakken niet doorschuiven. Kies voor rechts niet links. Kies voor sterker niet zwakker. Kies voor liberaal én sociaal.

Stem vandaag VVD.