VVD Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas bezoekt VTOC Fokker Aalsmeer

Source: A.W. (Anne-Wil) Lucas i, published on Friday, August 31 2012.

in Politiek, In de kamer

Donderdag 30 augustus 2012 heeft VVD Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas een werkbezoek afgelegd aan VTOC Fokker te Aalsmeer. Lucas is woordvoerder onderwijs voor de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

Martin van Grieken (directeur van het opleidingscentrum) en Robert van Rijn (VVD-raadslid Aalsmeer en lid VVD Partijcommissie Onderwijs en Wetenschap) luidden de noodklok, nu VTOC Fokker onlangs de financiering niet rond kreeg en eerstejaars leerlingen moest weigeren. De Telegraaf besteedde er onlangs tevens aandacht aan (17/8/2012).

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Anne-Wil Lucas

VTOC Fokker verzorgt onder meer mbo-onderwijs en is als enige opleidingscentrum in Nederland erkend en gecertificeerd volgens Europese regelgeving. Andere regionale opleidingscentra (ROC’s) leiden geen erkende afgestudeerden op. Hoewel VTOC Fokker graag bereid is samen te werken en de arbeidsmarkt staat te springen om mbo-luchtvaarttechniek geschoolde beroepsprofessionals loopt het tegen dusdanige muren op dat Van Grieken genoodzaakt was geen eerstejaars leerlingen aan te nemen.

VVD Kamerlid Lucas toonde grote belangstelling in de situatie en was verrast onder welke strenge voorwaarden beroepsprofessionals hier worden opgeleid. Lucas: “In het hoger beroepsonderwijs zijn we al zo ver dat een bijsluiter is ingevoerd voor scholen, zodat eerlijke voorlichting over arbeidsmarktperspectief plaatsvindt. Wellicht moet dat voor de mbo-sector ook gaan gelden.”

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Anne-Wil Lucas

Techniekonderwijs, vak- en ambachtsscholen is wat we nodig hebben, ook al wordt er opgeleid voor een niche. Het is onbestaanbaar voor Aalsmeer én Nederland als VTOC Fokker zijn deuren zou moeten sluiten. “Dat zou betekenen dat Nederlandse werkgevers haar professionals buiten Nederland moet gaan aantrekken, terwijl in Nederland jongeren graag worden opgeleid”, aldus woordvoerder onderwijs Robert van Rijn.

--------------------------------------------------

Noot voor redactie: informatie

Robert K. van Rijn,

Woordvoerder onderwijs, VVD Fractie Aalsmeer /Lid VVD Partijcommissie Onderwijs

Tel: 06 40 939 186

Email: robert@vvdaalsmeer.nl

Website: www.vvdaalsmeer.nl