Anne-Wil Lucas nummer 28 op kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen

Source: A.W. (Anne-Wil) Lucas i, published on Sunday, July 1 2012.

in Politiek, In de kamer

Vandaag is bekend geworden dat Anne-Wil Lucas op nummer 28 staat op de kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september 2012. In 2010 stond zij op plek 29.

“Ik ben blij met mijn plek op de lijst, want het betekent dat ik ook na 12 september door kan met mijn werk als Kamerlid. Natuurlijk is het altijd spannend waar je terecht komt op de lijst. Net als de vorige keer is er ook deze keer gekozen voor een substantieel deel nieuwe leden op de lijst. Ondanks veel nieuwe leden en de sterke collega’s heb ik mijn plek weten te behouden. Ik ervaar dat als een compliment voor mijn werk van de afgelopen 2 jaar. Ik wil me blijven inzetten om Nederland sterker uit de crisis te krijgen. Bijvoorbeeld door het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen. Ook voor Friesland is het belangrijk dat er een Fries VVD Kamerlid blijft, om in samenwerking met de Statenfractie, de wethouders en raadsleden de belangen van Friesland te behartigen.”

Anne-Wil Lucas heeft de portefeuille Hoger Onderwijs, Wetenschap en Waterveiligheid en heeft zich de afgelopen 2 jaar ingezet voor kwalitatief goed onderwijs en diploma’s van waarde. Door haar inzet is de voorlichting aan toekomstige studenten over het arbeidsmarktperspectief van opleidingen verbeterd en wordt het voor opleidingen mogelijk studenten aan de poort te selecteren op motivatie en kwaliteit. Ook heeft ze de ‘scholarships’ geïntroduceerd: Bedrijven die investeren in de masteropleiding van studenten waaraan een grote behoefte bestaat op de arbeidsmarkt. Deze scholarships zijn inmiddels onderdeel van het topsectorenbeleid van het kabinet en dit voorjaar zijn de eerste scholarships door bedrijven beschikbaar gesteld.

“In de volgende periode wil ik zorgen dat de lat echt omhoog gaat in het hoger onderwijs. Opleidingen moeten uitdagender en intensiever worden, zodat studenten worden uitgedaagd alles uit zichzelf te halen. Alleen dan kunnen we de concurrentie met de andere kenniseconomieën aan en kan Nederland sterker uit de crisis komen.”