Politiek Café VVD Oostzaan

Source: R.W. (René) Leegte i, published on Monday, January 30 2012, 15:40.

Op 30 januari was René Leegte samen met Tamara Venrooy op bezoek bij de VVD Oostzaan. René Leegte sprak daar over de problematiek rondom hoogspannignslijnen. Hiernaast treft u een foto aan van René Leegte en Tamara Venrooy.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Rene Leegte

Daarnaast stelde René Leegte enkele vragen aan de Minister naar aanleiding van dit bezoek. Hieronder een verslag:

Vraag: Wanneer verwacht u dat u een einde aan de onzekerheid bij bewoners in Oostzaan kan maken?

Antwoord: Zoals aangegeven in mijn brief van 14 december jl. verwacht ik uw Kamer in de eerste helft van 2012 van meer informatie te kunnen voorzien. Deze verwachting is ongewijzigd gebleven. Ik merk dat er zowel juridisch als financieel de nodige haken en ogen zijn en daardoor vergt dit proces tijd en precisie. Er moet een stevig juridisch fundament zijn en nauwkeurige afstemming over de financiering van het traject. Daarover ben ik in gesprek met mijn collega's van andere departementen. 

Vraag: Kunt u ook aangeven hoe u de communicatie met de bewoners in Oostzaan en andere plaatsen organiseert? Waar kunnen bewoners hun vragen stellen, zoals bijvoorbeeld de oudere dame die vertelde dat haar vloerverwarming kapot is en zich afvraagt of zij het moet laten repareren of dat zij uitgekocht wordt en moet gaan verhuizen?

Antwoord: Er is contact met gemeenten, instanties als IPO en VNG en burgers over uitkoop en verkabeling. Wij beantwoorden alle vragen die binnenkomen van gemeenten en burgers. Tevens hebben wij eind 2011 betrokken gemeenten en burgers die ons hadden aangeschreven persoonlijk op de hoogte gesteld van het uitstel van duidelijkheid over hun situatie. Aan gemeenten en burgers die ons benaderen leggen wij ook uit dat we op dit moment zorgvuldig de juridische en financiële aspecten van uitkoop en verkabeling uitzoeken. Op het moment dat we meer duidelijkheid hebben zal, zoals aangegeven, uw Kamer nader worden geïnformeerd en zal ook nader contact worden gezocht met gemeenten en burgers. Ik besef dat heldere communicatie in deze situatie belangrijk is. Mensen kunnen op dit moment hun vragen dus kwijt bij de Rijksoverheid, bijvoorbeeld via Postbus 51.