Van Buitenhof naar Binnenhof (1)

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Tuesday, September 18 2012.

DEN HAAG - Wat een bijzondere ervaring, een soort rollercoaster. Na een heftige campagne, de spannende nacht met verkiezingsuitslagen in Scheveningen en op adrenaline de laatste uren. Ik merkte dat het verhaal: "Niet doorschuiven, maar aanpakken." enorm aansloeg. Optimisme is nodig om iets tot een succes te maken. De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie bestaat uit veel optimisten. Dat spreekt veel mensen aan. Maar liefst 41 zetels kreeg de VVD.

Met een chronisch slaaptekort begint op donderdagochtend de eerste fractievergadering. Veel pers rondom Mark Rutte die als fractielid aanschoof aan de fractietafel. Zelf met ruim 160 sms-jes op zak. Een aantal dat bleef stijgen tot bijna het dubbele. Uiteindelijk een score in de gemeente Buren van 35,4% (!) stemmen voor de VVD. Met 1.130 voorkeurstemmen werd ik op 20/9 geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Voor de zomer hadden we al inhoudeljike cursussen, over financiën, Europa, zorg e.d. Nu zit ik middenin een mooi inwerkprogramma waar alle aspecten van het kamerwerk en de handige praktische zaken voorbij komen. De begeleiding is prima, maar je weet ook dat je zelf aan de bak moet. Ik kan niet wachten. Een werkkamer is geregeld een mobieltje, inloggen e.d.. Vandaag deze blog. De brieven en CV's doornemen van sollicitanten die als persoonlijk medewerker aan de slag willen. Dus al volop aan het werk!