Minder bureaucratie voor Midden- en Kleinbedrijf

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Wednesday, October 24 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert Van Nistelrooij

Het CDA in het Europees Parlement stelt een vereenvoudiging voor van de wetgeving voor het Midden en -Kleinbedrijf. Dit is nodig omdat er in de omzetting van een Europese richtlijn naar nationaal recht, veel mis gaat. Dit leidt tot onsamenhangende uitvoeringsmaatregelen waar het MKB veel last van heeft.

De meeste Europese wetgeving gaat via zogenaamde richtlijnen die in nationale wetgeving moet worden verankerd. Omdat iedere lidstaat dat op een andere manier doet, ontstaan er nationale verschillen en uiteenlopende bepalingen, die we juist met die Europese regels willen voorkomen. Daarom pleit ik ervoor, en dat is overgenomen door de meerderheid van het Europees Parlement, om EU-wetgeving zoveel mogelijk via een verordening te regelen. Verordeningen hebben een rechtstreekse werking en hoeven niet nationaal te worden geïmplementeerd.

Het Europees Parlement roept verder op tot een vermindering van de kosten voor het oprichten van nieuwe ondernemingen, via MKB-proefprojecten voor innovatieve belastingregelingen, meer onderwijs in ondernemerschap op scholen en uitbreiding van de Erasmusprogramma´s voor jonge, talentvolle ondernemers, waardoor zij de kans krijgen om in het buitenland ervaring op te doen.