Vacature Persoonlijk Medewerker Cora van Nieuwenhuizen - Wijbenga (M/V, 36 uur)

Source: C. (Cora) van Nieuwenhuizen-Wijbenga i, published on Friday, November 16 2012.

De VVD-fractie in de Tweede Kamer is met 41 leden sinds 12 september jongstleden de grootste fractie in de Tweede Kamer. Samen geven de Kamerleden stem aan de opvattingen van ruim 1,9 miljoen kiezers. Zij doen dit vanuit een liberale visie, waarin vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Bij het uitoefenen van hun wetgevende en controlerende taken worden de Kamerleden ondersteund door beleidsmedewerkers, voorlichters, een persoonlijk medewerker en een secretariaat.

Mevrouw Cora van Nieuwenhuizen - Wijbenga, woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is met ingang van 1 januari 2013 op zoek naar een Persoonlijk Medewerker.

Wat houdt de functie in?

U bent eerste aanspreekpunt voor burgers, bedrijven, journalisten, en ambtenaren die contact zoeken met het Kamerlid. De actualiteit volgt u op de voet. U signaleert relevante ontwikkelingen. Spreekbeurten en debatten bereidt u organisatorisch en inhoudelijk voor en bent desgewenst aanwezig. U draagt zorg voor een soepele en accurate afwikkeling van de dagelijkse gang van zaken (post, e-mail, telefoon, agendabeheer, actualiseren en beheer van de website) U onderhoudt contact met de beleidsmedewerkers van ons fractiebureau en bent inzetbaar als back-up. U verricht zo nodig ook werkzaamheden ten behoeve van de fractie.

Herkent u zich in onderstaand profiel?

U beschikt over academisch werk- en denkniveau en een brede algemene ontwikkeling. Politiek en het parlementaire proces hebben uw interesse en u herkent zich in de standpunten van de VVD. U werkt in een ondersteunende rol en vervult deze op proactieve en discrete wijze. Organiseren is uw tweede natuur; u werkt zelfstandig en stelt de juiste prioriteiten. Ook onder tijdsdruk werkt u accuraat. Dat werkplanning en -tijden kunnen wijzigen is voor u geen probleem. Uw communicatieve vaardigheden zijn goed: u redeneert helder en overtuigend, weet uw ideeën goed te verwoorden en beschikt over een vlotte pen voor uiteenlopende soorten teksten.

Functie-eisen:

  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde masteropleiding
  • Assertief, daadkrachtig en proactief
  • Servicegericht
  • Stressbestendig
  • Affiniteit met de politiek, het parlementaire proces en de VVD
  • Affiniteit met Sociale Zekerheid en Werkgelegenheidsvraagstukken
  • Kennis van ambtelijke, politieke, bestuurlijke en sociale verhoudingen
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.
  • Goede kennis van Word, Excel, PowerPoint en Social media.

1.

Wat hebben wij te bieden?

Het gaat om een stimulerende functie in het hart van onze parlementaire democratie. Naast een unieke werkomgeving met uitstekende faciliteiten bieden wij een passend arbeidsvoorwaardenpakket. Beloning vindt plaats volgens een eigen salarissysteem dat is geënt op dat van de rijksambtenaren (BBRA-schalen). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Solliciteren:

Uw schriftelijke sollicitatie voorzien van motivatiebrief en CV kunt u vóór 1 december 2012 richten aan: mevrouw C. van Nieuwenhuizen - Wijbenga, email: c.vnieuwenhuizen@tweedekamer.nl. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. Reynaers, tel. 06 1830 5817, email: s.reynaers@tweedekamer.nl.