Afscheid bij Statenvergadering Gelderland

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Wednesday, December 19 2012, 12:21.

Voorzitter, vandaag voor mij het formele afscheid uit de Provinciale Staten van Gelderland. In maart 2011 werd ik hier geïnstalleerd als volksvertegenwoordiger in het Gelders parlement. Na ruim 21 maanden statenlidmaatschap vertrek ik aangezien ik gekozen ben voor de Tweede Kamer.

Gedurende die 21 maanden heb ik als fractievoorzitter voor de VVD mijn bescheiden, maar hopelijk herkenbare, bijdrage mogen leveren.

Verwacht u van mij op dit moment geen diepgaande bespiegelingen over het Provinciaal bestuur. Daarvoor was de periode simpelweg te kort. Wel heb ik mogen meewerken aan een beter en sterker Gelderland. Ik heb daarbij 2 begrotingen meegemaakt en een paar politieke successen mogen vieren.

Ik heb kennis kunnen maken met de variëteit van onze Provincie. De grootste qua oppervlakte van Nederland, met 2 miljoen inwoners, een belangrijke infrastructuur, onze recreatieve regio's en laten we niet vergeten ons woon-en werkklimaat. In Gelderland gebeurt het! De provincie stuurt op een beperkt aantal essentiële terreinen en ondersteunt de gemeenten.

Voorzitter, ik heb Gelderland leren kennen. Ik zal die ervaringen meenemen nu ik als één van de weinige Gelderse kamerleden in Den Haag actief ben. Gebruik mij gerust.

Ik sluit af met een woord van dank, aan mijn 54 Staten-collega's van de verschillende politieke partijen die op hun eigen manier Gelderland beter proberen te maken. Het was fascinerend en leuk, bovendien het ging inhoudelijk ook ergens over. De onderlinge sfeer was respectvol.

Aan het college van GS met wie ik plezierig heb samengewerkt. Ik wens ze veel wijsheid, zeker vandaag als ik de agenda bekijk. Aan mijn VVD-fractie die inmiddels als geolied team functioneert. Onder leiding van Mike Waltmans blijven zij een liberale stempel op het Provinciale beleid drukken. Aan onze fractiemedewerkster, de mensen van de griffie onder leiding van Bob, de catering, de bodes, de pers en iedereen die verder ondersteuning verleende zodat ik mijn werk optimaal kon doen. Niet te vergeten; de sportieve ambtenaren van de AlpeduZes, met enkelen heb ik een bijzondere band gekregen.

En voorzitter, aan u in het bijzonder. U gaf mij regelmatig wijze raad. Wij begrepen elkaar snel, zonder dat er eigenlijk veel woorden voor nodig waren. Ik herinner me regelmatig de knipoog uit de procedurecommissie als we de vaart erin moesten houden en de rondvraag wat dreigde uit te lopen. Meneer Cornielje, Ik heb groot respect hoe u uw voorzitterschap van de Staten invult. Dank voor de samenwerking, alle voorspoed en de best mogelijke gezondheid.

Kortom, het ga jullie goed!

http://player.companywebcast.com/provinciegelderland/20121219_2/nl/Player