Leerlingen tekenen voor EU-kalender 2013

Source: E.M.R. (Esther) de Lange i, published on Tuesday, January 15 2013.

Ook dit jaar heeft Europarlementariër Esther de Lange van het CDA met veel enthousiasme een Europese tekenwedstrijd voor alle kinderen uit het land georganiseerd. Vanuit iedere provincie zijn er honderden tekeningen binnengestroomd. De tekenwedstrijd wordt voor de vijfde keer gehouden en ook dit jaar is er uit iedere provincie een winnaar gekozen. "Dat was een moeilijke taak, want alle inzendingen zijn werkelijk schitterend. De 13 winnaars hebben een mooi plekje op mijn kalender gekregen. Natuurlijk krijgt iedereen die heeft meegedaan een prijs", aldus De Lange.

 
neelie kroes.jpg
Bron: Blog Esther de Lange

Op 12 december 2012 heeft Esther de Lange het eerste exemplaar van haar Europese kalender 2013 overhandigd aan Eurocommissaris Neelie Kroes in Straatsburg.

Het thema dit jaar is `Europees Groente- en Fruitfeest`. Esther de Lange: "Een aantal jaren geleden heb ik mede aan de wieg gestaan van het Europees schoolfruitprogramma. Belangrijk is dat kinderen spelenderwijs leren wat gezond en lekker is. Schoolfruit legt daarmee een gezonde basis voor de rest van je leven".

Op maandag 14 januari bezocht Esther de Lange 2 basisscholen in Nederland: de Bron in Marum en 't Foarhûs in Drachten. Zij kwam daar de winnaars uit Groningen en Friesland bekend maken. Ook deze winnende tekeningen staan in de kalender die Esther aanbiedt aan collega´s en contacten uit heel Europa.

Bent u na het lezen van dit bericht geïnteresseerd in de kalender en zou u deze graag ontvangen? Dan kunt u hierover contact opnemen met het kantoor van Esther de Lange: esther.delange@europarl.europa.eu

 
Marum.jpg
Bron: Blog Esther de Lange

De winnende tekening op basisschool de Bron in Marum

 
Drachten.jpg
Bron: Blog Esther de Lange

De winnende tekening op basisschool 't Foarhûs in Drachten