Stuntverhaal gaat er bij Van Baalen niet in

Source: J.C. (Hans) van Baalen i, published on Monday, January 21 2013, 1:55.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

De mislukte aanslag in Bulgarije op politicus Ahmed Dogan afgelopen zaterdag was een stunt, schrijft The Guardian. Maar VVD’er Hans van Baalen gelooft er niets van.

De aanslag vond plaats in het Nationaal Cultuurpaleis, waar een partijcongres werd gehouden. VVD'er Hans van Baalen was er aanwezig als voorzitter van de Liberale Internationale, een organisatie van liberale partijen. “Een stunt komt altijd uit", aldus Van Baalen op BNR. "

De man is aan de politie overgedragen en is verhoord. Ik kon het allemaal zien gebeuren en toen zag je wel dat het wapen haperde. Ik heb later gehoord dat het een omgebouwd gaspistool was en begrepen dat je er iemand mee kan doden.”

De aanslag zou een vooropgezet plan zijn van de partij van Dogan. Door hem in de slachtofferpositie te duwen, hopen zij stemmen te winnen.

Pepperspray

Dat het pistool niet afging, blijkt achteraf geen toeval te zijn geweest. Het vuurwapen was niet geladen met kogels, maar gevuld met pepperspray en twee losse flodders. Daarmee wilde de Turkse dader niet de oprichter en voorzitter van de Beweging voor Rechten en Vrijheden vermoorden, maar alleen maar lawaai maken.

Van Baalen: "Ik ken Dogan al bijna 20 jaar en ik geloof daar niet in. Maar laat justitie het helemaal uitzoeken, want dan hebben we duidelijkheid."

Luister hier naar het fragment