Meld u nu aan voor het Hospice Lansingerland Dictee met voorlezer Ivo Opstelten

Source: B.I. (Brigitte) van der Burg i, published on Monday, February 25 2013.

Donderdag 21 maart 2013 vindt het Hospice Lansingerland Dictee plaats in Melanchthon Bergschenhoek. De opbrengst komt geheel ten goede aan Hospice Lansingerland. Het bestuur is bijzonder verheugd dat minister Ivo Opstelten meteen positief reageerde op ons verzoek het dictee voor te lezen. Het belooft een bijzondere avond te worden, want er zijn niet alleen prijzen voor het dictee, maar er wordt die avond ook nog een loterij gehouden met als hoofdprijs een cheque van VankantieXperts Estee ter waarde van € 200.

Vanwege jullie maatschappelijke betrokkenheid bij de Lansingerlandse gemeenschap nodigen wij jullie van harte uit deze speciale avond bij te wonen. Mocht zelf meedoen echt niet mogelijk zijn, hebben jullie vast familie, bekenden en relaties die het leuk vinden hun schrijfvaardigheid te toetsen én een gezellige avond mee te maken. Net als jullie zullen ook zij enthousiast zijn om - al dan niet gesponsord door collega's, familie, vrienden en kennissen - Hospice Lansingerland een financieel steuntje in de rug te geven.

Op de website www.hospicelansingerlanddictee.nl is alle informatie en een aanmeldformulier te vinden. De minimale inleg voor deelname is € 50 en voor jongeren tot 18 jaar € 20, maar daar bovenop laat iedere deelnemer zich door familie, vrienden, relaties en collega's voor meer euro's sponsoren. De gehele opbrengst is immers voor het hospice. De deelnemer die het hoogste sponsorbedrag ophaalt, ontvangt een fraaie prijs! Iedere deelnemer kijkt zelf zijn eigen dictee na. Van degenen die in de top 3 eindigen bij het dictee worden de resultaten bekend gemaakt en zij ontvangen naast de eer een toepasselijke prijs. Ook aan een aantal van de overige deelnemers reiken wij een prijs uit, zonder het aantal fouten openbaar te maken.

De Stichting Vrienden Van Hospice Lansingerland zamelt geld in ten behoeve van de financiering van het hospice, waar naast drie professionals zo'n 70 vrijwilligers zich inzetten voor de gasten. Voor het in stand houden is jaarlijks een bedrag van minimaal € 60.000 nodig. Ieder jaar organiseren de Vrienden een grote actie en dit jaar is dus gekozen voor het organiseren van een lokaal dictee. De datum 21 maart valt midden in de Boekenweek en de organisatie is erg blij dat zij grote medewerking krijgt van Bibliotheek Oostland en Melanchthon Bergschenhoek.

Als bestuur van de Vrienden van Hospice Lansingerland zien wij er naar uit jullie te verwelkomen op 21 maart!

Met hartelijke groet,

Vincent de Beer Annette Docter Marjolein Gielis Peter van Gulik Gerard Lexmond

Erika van Roon Suzan Snels Huguette Tichler-Schlemper Peter Veldkamp Alrei Vos