Vacature voor beleidsmedewerker (m/v)

Source: C.M. (Corien) Wortmann-Kool i, published on Thursday, April 25 2013, 2:41.

1.

Vacature voor beleidsmedewerker (m/v) voor CDA-Europarlementariër Corien Wortmann-Kool

De functie

Voor een Europarlementariër is een goed en sterk team belangrijk. Je werkt samen met twee collega's in Brussel en één in Nederland. Je werk omvat een breed scala aan activiteiten in verband met het werk van Corien Wortmann als CDA-Europarlementariër, waaronder het voorbereiden van politiekinhoudelijke standpunten en een toegankelijke communicatie naar het Nederlandse publiek en de media.

De vacature betreft in de eerste plaats de functie van beleidsmedewerker voor algemeen ondersteunende werkzaamheden. Je werkt in een zeer dynamische en politiek complexe werkomgeving. Meer specifiek verricht je werkzaamheden voor de commissies waar Corien Wortmann lid van is, organiseer je activiteiten en onderhoud je de website. Daarnaast betreft de functie werkzaamheden in verband met de functie van Corien Wortmann als Vicevoorzitter van de Europese Volkspartij.

Het CDA maakt deel uit van de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie in het Europees Parlement. Corien Wortmann is lid van de Economische en Monetaire Commissie, de Commissie Transport en Toerisme en de Commissie Vrouwenrechten en Gelijke Behandeling. Ze als Vicevoorzitter van de EVP-fractie verantwoordelijk voor de coördinatie van sociaaleconomisch- en milieubeleid binnen de fractie. Daarnaast is Corien Wortmann als Vicevoorzitter van de Europese Volkspartij verantwoordelijk voor lidmaatschap en nauw betrokken bij de voorbereiding van de verkiezingscampagne van de EVP.

Standplaats: Brussel.

De functie-eisen:

  • Afgeronde universitaire studie, met bij voorkeur een economische en/of bestuurlijke achtergrond;
  • Aantoonbare affiniteit met het CDA;
  • Werk of stage-ervaring, bij voorkeur in politiek-bestuurlijke en/of internationale (Europese) omgeving;
  • Kennis van het Europese besluitvormingsproces;
  • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;
  • Goede organisatorische vaardigheden, goede multitasker;
  • Goede relationele vaardigheden en in het bezit van een flinke portie diplomatie;
  • Teamgeest, flexibel en een zelfstandige werkhouding;
  • Excellente kennis van het Nederlands en Engels. Goede kennis van het Frans en/of Duits is een pré;
  • In het bezit van een rijbewijs B.

Sollicitatiebrief en Curriculum Vitae uiterlijk voor 17 mei 2013 naar corien.wortmann@europarl.europa.eu. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten Willemen, beleidsmedewerker Corien Wortmann via +32 228 37570.

Lees hier de vacature