Stage in de Tweede Kamer

Source: I.S.H. (Ingrid) de Caluwé i, published on Thursday, May 16 2013.

Afgelopen week heeft Daniël Veerman stage gelopen bij ons om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Lees hieronder het verslagje van zijn bevindingen!

Mijn naam is Daniël Veerman, ik ben 17 jaar oud en zit op het Penta College CSG Jacob van Liesveldt te Hellevoetsluis. Vanuit school hebben wij een opdracht gekregen waarin wij een arbeidsstage of snuffelstage moesten doen. Dit houdt in dat wij een stageplek moesten zoeken waarin wij later actief zouden willen zijn. Ik heb stage gelopen van dinsdag 14 mei tot en met donderdag 16 mei bij Tweede Kamerlid Ingrid de Caluwé van de VVD.

Na mijn aankomst op de eerste dag van mijn stage kreeg ik een rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer. Charlotte van Wezel, persoonlijk medewerker van Ingrid de Caluwé, heeft mij alle hoekjes van het gebouw laten zien en daarbij heeft zij mij bovendien overgoten met allerlei leuke, interessante en bovenal grappige weetjes. Zo vertelde zij mij bijvoorbeeld dat het groene tapijt van de Tweede Kamer symbool staat voor het gras in Nederland. Dit zijn natuurlijk niet de dingen waar je meteen aan denkt als je over de Tweede Kamer praat.

Op dag 2 van mijn 3-daagse stage kreeg ik “echt” te zien hoe een dag van een Kamerlid er nu echt uitziet. Dit vond ik super leuk om mee te maken, omdat je als buitenstaander niet half zoveel weet over wat een Kamerlid allemaal doet naast bijvoorbeeld debatteren, interviews geven en afspraken met belangenorganisaties afhandelen. Zo mocht ik plaats nemen bij een gesprek met de directeur van een grote organisatie. Een hele interessante bezigheid als je het mij vraagt. Helaas kwam om 16:00 van die dag een einde aan een zeer intensieve, maar bovenal leuke en leerzame, 2de stagedag.

Op de laatste dag van mijn stage mocht ik het verantwoordingsdebat met premier Rutte bijwonen. Geweldig vond ik het om premier Rutte nu eens een keertje in het echt te kunnen zien i.p.v. zoals altijd maar op de televisie. Tevens was de VVD-fractie sterk vertegenwoordigd tijdens dit debat waarmee ik natuurlijk dezelfde gedachte deel.

Ik wil heel graag Ingrid de Caluwé en Charlotte van Wezel bedanken voor de fantastische 3 dagen die ze mij gegeven hebben, waarin ze mij een kijkje lieten nemen in de wereld van de landelijke politiek.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Ingrid de Caluwe

---Daniël Veerman