Uitnodiging CDA Europa conferentie, vrijdag 7 juni

Source: C.M. (Corien) Wortmann-Kool i, published on Tuesday, May 21 2013, 2:18.

Op vrijdag 7 juni organiseert de CDA delegatie in het Europees Parlement voor de vierde keer haar Europa conferentie in Utrecht. Dit jaar heeft de conferentie de naam “De kracht van Europa”. Samen met Herman Van Rompuy (voorzitter Europese Raad) en Sybrand Buma (Fractievoorzitter Tweede Kamer) zal ik hier mijn visie geven op de verbindende kracht van Europa. Een verbinding tussen mondiale en locale vraagstukken, tussen zorgen van de burger en Europese antwoorden.

Wat heeft Europa de burger te bieden, die een steeds grotere afstand ervaart tussen de grootschaligheid van de wereldeconomie en de kleinschaligheid van de lokale verbanden? Tijdens de conferentie zullen we verder ingaan op de rol die de EU kan spelen in het bieden van lokale geborgenheid in een globaliserende wereld. Het Christendemocratische antwoord is de sociale markteconomie, een duurzame Europese economie gestoeld op waarden. Het is bouwen aan een Europa waar elke mens telt, waar er evenwicht is tussen mensen en middelen en waar solidariteit gekoppeld wordt aan soliditeit.

In het licht van aankomende gemeenteraads- en Europese verkiezingen, respectievelijk 19 maart en 22 mei 2014, is dit een mooi moment om concreet te maken wat Europa voor de burgers kan betekenen. Tijdens de conferentie is er dan ook voldoende ruimte voor discussie met de zaal. Samen met u willen we de afstand tussen de globalisering, Europa en de burger verkleinen. U kunt zich aanmelden bij Marianne IJzerman (m.ijzerman@tweedekamer.nl).

Locatie: Spoorwegmuseum, Johan van Oldenbarneveltlaan 1, Utrecht.

Vanaf 13.00uur inloop en ontvangst.

Voor het programma van de conferentie klik hier :

Officiële uitnodiging CDA Europa conferentie