Han ten Broeke bij Kamerbreed

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Saturday, May 25 2013.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke
Vanochtend zijn te gast André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland, Han ten Broeke (VVD), Tweede Kamerlid en Gerard Schouw (D66), Tweede Kamerlid. Onderwerpen dia aan de orde komen zijn de zorgfraude, besmet vlees en de Duits-Nederlandse samenwerking.

De afgelopen week stond politiek Den Haag in het teken van de zorg. Het ging vooral over fraude in de zorg. Declaraties van verrichtingen die nooit hebben plaatsgevonden en patiënten-bezoeken van tien minuten worden in rekening gebracht voor 20 minuten. Minister Schippers van de VVD moest zich in de Tweede Kamer verantwoorden. André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland is aan de beurt in TROS Kamerbreed. Welke rol spelen zij in dit verhaal en hoe gaan de verzekeraars meewerken aan een oplossing?

In het Duitse grensplaatsje Kleef hebben premier Mark Rutte en bondskanselier Angela Merkel en andere Duitse en Nederlandse ministers een onderonsje gehad over energie, infrastructuur en innovatie. Wat is er zo belangrijk aan goede banden tussen Nederland en Duitsland? Han ten Broeke, buitenlandwoordvoerder voor de VVD in de Tweede Kamer heeft deze ontmoeting geïnitieerd. Is hij tevreden over de uitkomst?

En de rijksoverheid gaat 15.000 banen schrappen tussen nu en 2018. Ambtenaren ontslaan is een dure aangelegenheid en vrijwel onmogelijk. Minister Blok van Rijksdienst en Wonen denkt de overheid tot een compact geheel te kunnen omvormen. Hoe realistisch is dit? Hierover is te gast Gerard Schouw van D66. Tevens gaat hij in op de zorgen die de consumentbond heeft geuit over de bacteriën in ons vlees.

U kunt hier de uitzending hier terugluisteren