Gezocht: stagair (m/v) voor 24 uur per week

Source: R.J. (Remco) Dijkstra i, published on Thursday, June 27 2013, 2:28.

De VVD-fractie in de Tweede Kamer telt 41 leden. Samen geven zij stem aan een liberale visie, waarin vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid trefwoorden zijn. Ieder Kamerlid heeft bij het uitoefenen van zijn wetgevende en controlerende taken persoonlijke ondersteuning. Remco Dijkstra, woordvoerder milieu en klimaat, is op zoek naar een stagiair (m/v) die met ingang van 1 september 2013 aan de gang kan gaan voor 24 uur per week.

Wat houdt de functie in?

U doet onderzoek naar de (economische) belemmeringen en kansen binnen bestaande wet- en regelgeving op het gebied van milieu. Hierbij kan gedacht worden aan de Wet Milieubeheer, Wet geluidshinder, Wet milieugevaarlijke stoffen en de Wet vervoergevaarlijke stoffen, maar ook aan Europese richtlijnen en verordeningen met betrekking tot het milieu. U heeft contact met verschillende sectoren en belanghebbenden op wie de wetgeving van toepassing is. Aan de hand van interviews brengt u in kaart welke kansen en bedreigingen de wetgeving biedt. Dit vertaalt u in aanbevelingen over hoe milieuwet- en regelgeving verbeterd kan worden en welke regels daarin geschrapt kunnen worden.

Herkent u zich in onderstaand profiel?

U volgt een relevante opleiding op HBO- of universitair niveau. De politiek, het parlementaire proces en de standpunten van de VVD hebben uw interesse. U werkt in een ondersteunende rol en vervult deze op proactieve en discrete wijze. Ook onder tijdsdruk werkt u accuraat. Dat werkplanning en -tijden kunnen wijzigen is voor u geen probleem. Uw communicatieve vaardigheden zijn goed: u redeneert helder en overtuigend, weet uw ideeën goed te verwoorden en beschikt over een vlotte pen.

Wat hebben wij te bieden?

Het gaat om een stimulerende functie in het hart van onze parlementaire democratie. Naast een unieke werkomgeving bieden wij een beperkte onkostenvergoeding. De stage behelst zo’n 24 uur per werk. De duur van de stage wordt in overleg bepaald, alsmede de werkomgeving. Dit laatste zal voor een deel in Den Haag zijn, maar u wordt ook geacht om naar de bedrijven en brancheorganisaties te gaan voor de interviews.

Solliciteren:

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Adinda Lodders, tel. 070-3182910, e-mail: a.lodders@tweedekamer.nl. Uw schriftelijke sollicitatie voorzien van motivatiebrief en CV kunt u vóór 27 juli a.s. richten aan dhr. Remco Dijkstra (r.dijkstra@tweedekamer.nl).