De Maas Driehoek, Week 3, 2013

Source: M.Sj. (Michiel) van Veen i, published on Friday, January 18 2013, 10:41.

Natuurlijk wil ik graag beginnen met u een fantastisch en gezond 2013 te wensen en iedereen te bedanken die mij en mijn familie het beste heeft toegewenst. De afgelopen drie weken was het reces in Den Haag. Niet echt vakantie te noemen, maar toch wel even lekker. Reces wil eigenlijk zeggen dat er in Den Haag niet vergaderd en gestemd wordt. Tijd dus om me vanuit Cuijk te verdiepen in mijn woordvoerderschap: de zorg. Zo ben ik op verschillende werkbezoeken geweest bij ziekenhuizen en verslavingsklinieken. Wat mij vooral opvalt - en dat was tijdens mijn wethouderschap niet anders - is de gastvrije ontvangst en de moeite die genomen wordt om mij inzicht te geven in de vakgebieden.

De komende periode wil ik de patiëntveiligheid prominenter op de politieke agenda plaatsen. De laatste tijd is het, overigens terecht, vooral over de explosief stijgende kosten in de zorg gegaan. Maar zo'n kwestie als met voormalig arts Jansen Steur geeft aan dat er meer aandacht nodig is voor het functioneren van ziekenhuizen en artsen in het algemeen. Vanuit die kwestie heb ik inmiddels bij verschillende radio- en televisiezenders mijn debuut mogen maken. De boodschap daarbij was vooral aandacht te vragen voor snellere berechting van knoeiartsen.

Ik kreeg nog wat vragen over de lege stoeltjes op de foto bij deze column. Of ik die niet beter kon fotoshoppen? Een leuke suggestie, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Kamer slechts sporadisch met alle honderdvijftig leden vergadert. Het moment waarop ik dan het woord mag voeren laat, dat zult u begrijpen, voorlopig nog even op zich wachten.