Europese Commissie moet digitaliseren

Source: J.A. (Judith) Merkies i, published on Wednesday, August 21 2013, 0:14.
Europese Commissie moet digitaliseren
Bron: Blog Judith Merkies

"De Europese Commissie moet bruikbare informatie beter ten dienste van de mensen stellen. Op Europees niveau is heel wat informatie verzameld die bruikbaar is voor consumenten. Een goed voorbeeld hiervan is de passagiersrechtenapp die sinds vorig beschikbaar is, en dit jaar verder is uitgebreid. Op deze manier kan de Commissie ervoor zorgen dat Europa dichter bij de mensen komt", aldus Judith Merkies, PvdA-Europarlementariër.

Vorig jaar lanceerde de Europese Commissie een app die gestrande passagier op luchthaven en treinstation ter plekke gratis informatie geeft over hun rechten. Deze app werd dit jaar uitgebreid met ondermeer water- en busvervoer.

Merkies: "De Europese Commissie moet net als andere overheden evolueren naar een dienstbare overheid, die mensen faciliteert in hun dagelijkse leven. Naast het verstrekken van informatie over passagiersrechten kan bijvoorbeeld ook informatie worden gegeven over zwemwater of luchtkwaliteit. De Commissie bezit tal van bruikbare informatie en kan die gratis beschikbaar stellen via een smartphonetoepassing. Een gratis infonummer kan een oplossing zijn voor mensen die geen smartphone bezitten."

De Amerikaanse overheid heeft zich de voorbije jaren volledig ingezet voor de beschikbaarstelling van informatie, ondermeer over veiligheid van voertuigen, luchtkwaliteit of overheidsvacatures.