Het nieuwe politieke seizoen is begonnen.

Source: W.G.J.M. (Wim) van de Camp i, published on Tuesday, September 10 2013, 2:45.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Nieuws Wim van de Camp

Het nieuwe politieke seizoen is begonnen.

Maandag 02 september 2013. “De scholen zijn weer begonnen” en iedereen is weer aan het werk! Heerlijk, vakantie is leuk maar het moet niet te lang duren. Velen zijn blij weer in het gewone dagelijkse ritme terug te zijn.

Het politieke seizoen 2013/2014. Dat wordt een pittig seizoen. Ik som zo maar even op: Prinsjesdag op 17 september (6 miljard extra bezuinigingen), Duitse verkiezingen op 21 september (blijft Angela Merkel?), Lijsttrekkerverkiezingen in het CDA voor een Europese Lijsttrekker (blijft Wim van de Camp?), herindelingverkiezingen in Friesland én Alphen a/d Rijn (wie wordt daar de nieuwe burgemeester?) op 13 november, (de algemene) gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart 2014 en tenslotte Europese Verkiezingen op donderdag 22 mei 2014. Althans in Nederland. Het is de EU nog steeds niet gelukt om tot één verkiezingsdag te komen. Dat ligt ook aan Nederland, omdat wij niet op zondag (in casu zondag 25 mei 2014) zoals in de meeste EU lidstaten, willen stemmen.

Ondertussen zal de stabiliteit van de Euro (in de breedste zin van het woord) het politieke debat blijven bepalen, niet alleen in Nederland en Duitsland maar zeker ook in de zuid Europese landen.

Bovendien wordt Griekenland per 01 januari 2014 de nieuwe (roulerende) EU Voorzitter, na het huidige half jaar van Litouwen.

Is dit politieke seizoen nu zo veel wezenlijk anders als andere jaren? Neen. Ieder politiek jaar kent zijn eigen problemen, kansen en uitdagingen. Dat maakt politiek ook zo interessant!

Wel steeds oppassen voor goedkoop populisme en valse beloften. Politiek is niet simpel, wordt soms overdreven ingewikkeld gemaakt en dus moet je altijd goed opletten.

Bovendien de kiezer is niet gek.

Wim van de Camp.