Schriftelijke vragen over hulpgelden Syrië

Source: I.S.H. (Ingrid) de Caluwé i, published on Monday, September 16 2013.

Zie hieronder mijn schriftelijke vragen aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over hulpgelden Syrië:

  • 1. 
    Is de minister bekend met het artikel 'Ploumen’s 7.5 miljoen euro hulp gaat naar Assad, zeggen dokters van de Syrische oppositie' van Harald Doornbos op denieuwepers.com van 15 september 2013?
  • 2. 
    Vorige week donderdag is aangekondigd dat 7,5 miljoen euro van de laatste 17 miljoen euro, die toegezegd zijn, naar de Syrische Rode Halve Maan gaan. Klopt het dat deze organisatie vooral actief is in Damascus en overige door Assad gecontroleerde gebieden, en nauwelijks in de door rebellen gecontroleerde gebieden, waar het overgrote merendeel van de vluchtelingen zich bevindt?
  • 3. 
    Kan de minister aangeven hoe zij denkt dat de gelden aan de Syrische Rode Halve Maan worden ingezet voor de vluchtelingen, waar het geld voor bedoeld is?
  • 4. 
    Welke garanties heeft de minister, dat dit geld bij de 4 miljoen Syrische vluchtelingen terechtkomt, die zich overwegend in rebellengebied bevinden?
  • 5. 
    Hoe wordt de check op de uitgaven van de Syrische Rode Halve Maan uitgevoerd?