Delegatie naar NAVO-assemblee in Dubrovnik

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Friday, October 11 2013.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

Een delegatie van leden van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer woont van 11 tot en met 14 oktober de jaarvergadering bij van de NAVO-assemblee in de Kroatische stad Dubrovnik.

Onderwerpen

Tijdens de jaarvergadering komt een groot aantal onderwerpen aan de orde. Naast zaken die rechtstreeks met de NATO te maken hebben, zijn dat onder andere de situatie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, technische ontwikkelingen op defensiegebied, ontwikkelingen op het gebied van handel en economie, trans-Atlantische relaties en de toekomst van de NAVO. De Nederlandse delegatieleider Han ten Broeke is van plan om met secretaris-generaal Rasmussen van de NAVO in debat te gaan over de transparantie van de NAVO.

Link

De NAVO-assemblee bestaat sinds 1955. De assemblee is geen officieel onderdeel van de NAVO, maar vormt een link tussen de militaire verdragsorganisatie en de nationale parlementen van de lidstaten. Twee keer per jaar ontmoeten nationale volksvertegenwoordigers elkaar tijdens vergaderingen die bij toerbeurt in een van de lidstaten worden gehouden. In november 2014 is jaarvergadering in Den Haag. Mede om die reden is het PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink kandidaat voor het vice-voorzitterschap van de assemblee.

De delegatie naar Dubrovnik bestaat uit:

Tweede Kamer:

Han ten Broeke (delegatieleider, VVD)

Angelien Eijsink (PvdA)

Ronald Vuijk (VVD)

Raymond de Roon (PVV)

Raymond Knops (CDA)

Wassila Hachchi (D66)

Eerste Kamer:

Frank van Kappen (VVD)

Menno Knip (VVD)

Kijk hier voor meer informatie