Israel army reforms child arrest methods

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Wednesday, October 16 2013.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

Israel's army has agreed to test alternative treatment for Palestinian children it arrests in the West Bank following international pressure to introduce reforms, the UN Children's Fund said on Monday.

UNICEF, which in a March 2013 report described mistreatment of children in Israeli prisons as "widespread," said in a statement that Israel was taking steps towards addressing that report's recommendations.

Yahoo News! 15 oktober 2013: Lees hier het hele artikel

Op 25 juni 2013 heeft onder meer Han ten Broeke tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer hierover vragen gesteld:

De heer Ten Broeke (VVD):

Er zijn verbeteringen aangebracht, maar nog niet genoeg. Ik heb dit rapport daar niet voor nodig. Dat is het enige punt waarop de heer De Roon gelijk had, namelijk dat het op secundaire bronnen is gebaseerd. Wie naar de primaire en oorspronkelijke bronnen kijkt of bijvoorbeeld naar een ngo als B'Tselem die wel de Israëlische regering rechtstreeks aanspreekt, komt tot een aardig lijstje. Ik zou graag zien dat dit wordt meegenomen in de brief die de minister zojuist heeft toegezegd. 1. Dat kinderen in hun eigen taal te woord worden gestaan als sprake is van een arrestatie. 2. Dat een advocaat aanwezig is of in ieder geval een videoregistratie wordt gemaakt van het verhoor. 3. Dat kinderen niet 's nachts worden opgepakt en dat, als het even kan, de ouders erbij zijn als het om minderjarigen gaat.

Lees hier het hele verslag Vragen Servaes (Ga naar Vragenuur - Vragen Servaes)

Vragen van het lid Servaes aan de minister van Defensie, bij afwezigheid van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Buitenlandse Zaken, over het bericht "VN: Israël martelt Palestijnse kinderen in gevangenissen".