Persbericht: Paul Tang kandidaat-lijsttrekker Europa voor de PvdA

Source: P.J.G. (Paul) Tang i, published on Sunday, October 6 2013, 15:24.

“Europa moet weer aan het werk”.

Amsterdam, 6 oktober 2013.

Paul Tang, econoom en voormalig PvdA-Tweede Kamerlid, stelt zich verkiesbaar als lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid voor de verkiezingen voor het Europees Parlement volgend jaar. “In tijden van economische crisis zijn meer sociaaldemocratische economen nodig in Brussel. Economen die niet bang zijn om tegen heilige huisjes te schoppen en die de boel weer aan het werk kunnen krijgen. Ik ben zo’n econoom. Daarom wil ik als lijsttrekker van de PvdA naar het Europees Parlement.”

Tang is van mening dat Brussel de groei van Europa in de weg staat. Met de doorgeslagen focus op bezuinigen, wordt de economie geremd en loopt de werkloosheid op. Het keren van deze ontwikkeling moet de hoogste prioriteit krijgen. Tang: “Europa moet weer aan het werk. Je hebt helemaal niets aan een 3%-norm wanneer je werkloos bent of vreest voor je baan. Brussel moet een plek zijn waar gewerkt wordt aan banen voor burgers, in plaats van een broedplaats voor boekhouders en belangenbehartigers.”

Om de economie weer een kans te geven, moet er scherper toezicht worden gehouden op banken. Te vaak nog laten zij hun maatschappelijke taak liggen. Tang noemt dit “zombiebanken”. “Ze lijken net echt: mooi kantoor, werknemers druk in touw, maar hypotheken of bedrijfsleningen verstrekken kunnen ze niet meer omdat ze er te slecht voor staan. Het wordt tijd dat we in Europa eindelijk eens doorpakken en schoon schip maken in de bankensector”, aldus Tang.

Paul Tang trapt om 14.30 uur samen met zijn team de campagne af in café Proust aan de Amsterdamse Noordermarkt. De komende weken trekt hij het hele land door om de afdelingen van de PvdA te bezoeken. Tang was Tweede Kamerlid voor de PvdA van 2007 tot 2010 en is gepromoveerd econoom.