Resultaten Biobased Economy Inspiratie Caroussel van 12 september jl.

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Monday, October 28 2013, 3:09.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Op donderdag 12 september kwamen mensen uit het bedrijfsleven, de overheid en onderwijs bij elkaar tijdens het event Biobased Verbeeld om te praten over het verder ontwikkelen van de Biobased Economy.

Gesproken werd over het belang dat consument en markt vertrouwd raken met biogebaseerde producten. Biobased legt een relatie tussen economie en natuurlijke hulpbronnen. Minder fossiele brandstoffen en meer rechtstreekse aanwending en verwerking van natuurlijk materiaal. Ik wil stimuleren dat natuurlijke hulpbronnen breder ingezet worden voor energieproductie, voeding, veevoer, materialen. Denk bijvoorbeeld aan een bloempot uit zetmeelrestanten of het maken van auto- en vliegtuigonderdelen van lichtgewicht plastics. Vanuit Europa wijs ik voortdurend op het belang van duurzaamheid. Het CDA steunt deze aanpak. Onlangs heeft de Europese Unie besloten tot het grootste ontwikkelprogramma voor de biobased economy ooit: Joint Undertaking Biobased Industries. Brussel 1 miljard op tafel. Het bedrijfsleven draagt 2,8 miljard bij. Nederland neemt hierin, ondermeer in de Biobased Delta (Zuid-West Nederland) het voortouw. Bedrijven als DSM, Essent, het Dutch Biorefinery Cluster en onderzoeksinstituut TNO doen mee Dit zorgt op termijn voor meer banen, concurrentiekracht en meer bewustwording bij burgers, want de biobased producten gaan op de markt verschijnen.

Hieronder vindt u een beeldverslag van de inspiratietafels, dat werd opgemaakt tijdens de plenaire terugkoppeling. Tevens vindt u een video van deze geslaagde dag.

Lees verder: