Reactie VVD op kabinetsbesluit Mali

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Friday, November 1 2013.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

De VVD neemt met interesse kennis van het besluit van de regering om middels een verkenningsmissie bij te dragen aan de VN-stabilisatieoperatie MINUSMA (Multidimensional Integrated Stabilisation Mission) in Mali.

Buitenlandwoordvoerder Han Ten Broeke: ‘zoals bij alle artikel-100 brieven in het verleden en zoals ik de afgelopen maanden ook consequent heb uitgedragen, zal de VVD-fractie een kabinetsbesluit om militairen naar Mali te sturen, serieus bekijken. Nu het kabinet is bevallen van een besluit zullen wij dit dan ook doen aan hand van het toetsingskader dat daarbij voor ons leidend is. Militaire missies vergen immers een zorgvuldige afweging van alle fractieleden en zodra we die hebben gemaakt zal ik ons oordeel naar buiten brengen.’

Kamerbrief inzake UN Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (MINUSMA)

Brief van minister Timmermans (BZ), minister Hennis-Plasschaert (Def), minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en minister Opstelten (VenJ) aan de Tweede Kamer over een Nederlandse bijdrage aan de UN Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (MINUSMA.

Lees hier de kamerbrief (PDF)