TROS Kamerbreed met o.a. Han ten Broeke

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Friday, December 13 2013.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

Morgen zijn te gast: VVD-buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke en de financieel specialisten van CDA en D66, Eddy van Hijum en Wouter Koolmees.

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een militaire missie naar Mali, het Afrikaanse land waar VN-troepen rust proberen te brengen. De internationale missie staat onder leiding van voormalig PvdA-minister Bert Koenders. De VVD heeft ingestemd met de missie uit Nederlands eigenbelang en niet om schooltjes te bouwen. Gevaarlijk is de missie wel, zegt Han ten Broeke: 'Dit wordt geen Kuifje in Afrika'.

Op de Europese top van regeringsleiders volgende week wordt een belangrijk besluit verwacht: de oprichting van de bankenunie. Deze moet voorkomen dat er ooit weer een bankencrisis ontstaat die geleid heeft tot de wereldwijde financiële crisis. De vraag is of dit ook betekent dat de belastingbetaler nooit meer hoeft op te draaien voor fouten van bankiers. Eddy van Hijum en Wouter Koolmees reageren ook op het SCP-rapport De Sociale Staat van Nederland. Daarin staat o.a. dat Nederlanders somber gestemd zijn over de economische vooruitzichten en dat de armoede toeneemt.

TROS Kamerbreed, radio 1, uitzending 11.00 - 12.00 uur