Wanneer komt u op bezoek op het Binnenhof?

Source: R.J. (Remco) DijkstraĀ i, published on Friday, December 13 2013, 3:47.

DEN HAAG - Als Kamerlid breng ga ik het land in op bezoek bij bedrijven en instellingen, maar ik ontvang ook veel gasten in de Tweede Kamer! Naast tientallen scholieren uit alle windstreken en opleidingen via Prodemos, kwam recent een groep studenten van de Rotterdam School of Management op bezoek en een groep volgers van twitter.

De MBA-studenten gaven een presentatie over hun afstudeerproject bij Eneco over energiebesparing. Door verscheidenheid aan afkomst (o.a. Taiwan, Rusland, India, Bolivia en Indonesiƫ) en expertises (zoals financieel, logistiek, ICT en consultancy) werd de casus op verschillende manieren benaderd.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Remco Dijkstra

Dit geeft veel nieuwe inzichten. Het is bovendien heel inspirerend om jonge ambitieuze mensen te horen spreken! Na afloop bezochten we met de studenten de plenaire vergaderzaal in de Tweede Kamer, alwaar zij hun ogen uit keken over hoe 'rustig' het er daar aan toe gaat en hoeveel bezoekers er waren.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Remco Dijkstra

Dezelfde dag ontvingen we mensen die mij volgen via twitter. Ik had mijn volgers uitgenodigd en deze twitteraars waren geinteresseerd. Ze werden eerst door mijn persoonlijk medewerkster rondgeleid door het Tweede Kamergebouw, waarbij geen enkel hoogtepunt werd overgeslagen. Van de handelingenkamer, via de Oude Tweede Kamerzaal tot aan de plenaire vergaderzaal.

Toevallig was er net een pauze, dus konden ze alle tijd nemen om de zaal te bekijken. Daarna ontving ik ze in de VVD-fractiekamer, waar ze me het hemd van het lijf vroegen over politiek Den Haag. Ik vond het erg leuk om te horen hoe zij tegen zaken aankijken. Andersom kregen ze een blik in de politieke keuken van het land. Kortom, een succes en voor herhaling vatbaar.

Wilt u ook eens een kijkje nemen bij het Nationale parlementsgebouw? Nieuwsgierig naar het reilen en zeilen van de Tweede Kamer? Alles vragen wat je altijd al wilde weten? Meld je dan snel aan via a.lodders@tweedekamer.nl. In maart plannen we weer een rondleiding in!