VVD vindt boycot Winterspelen onwenselijk

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Tuesday, December 24 2013.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

Koning Willem-Alexander en premier Rutte moeten gewoon naar het Russische Sotsji kunnen afreizen voor de Olympische Winterspelen. Dat stelt regeringspartij VVD.

„Ik geloof niet dat een boycot veel zin heeft. In elk geval zeker niet door de Koning, want die staat boven de partijen", aldus VVD-Kamerlid Ten Broeke. Hij reageert daarmee op de SP, die vindt dat koning Willem-Alexander en de premier beter niet naar het sportfestijn kunnen afreizen.

SP-Kamerlid Van Bommel wijst erop dat een toenemend aantal regeringsleiders niet naar Sotsji gaat: „En dat zijn niet de minsten: Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten. Dan zou het bijna een statement zijn als de Nederlandse premier of Koning wel gaat."

Volgens Ten Broeke zou minister Schippers (Sport) samen met haar Europese collega's een statement kunnen maken door zich ter plaatse uit te spreken voor de homorechten. „Maar laten we geen ad hoc boycots afkondigen. Laat gewoon zien waar je voor staat", vindt Ten Broeke. D66 is dat met de VVD eens en vindt een boycot onnodig. De partij wil dat het kabinet snel met een besluit komt wie er voor Nederland af zal reizen.

Lees hier het hele artikel (abonnees)