Han ten Broeke over vermeende boycot Israel

Source: J.H. (Han) ten Broeke i, published on Thursday, January 9 2014.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Han ten Broeke

Reactie Han ten Broeke op de vermeende boycot van Israel, na het besluit van PGGM en Vitens om (voorgenomen) activiteiten met Israëlische banken en een waterleidingbedrijf te staken.

"zoals te doen gebruikelijk spelen we Nederland het Midden-Oosten conflict het liefst in de kranten na. Hierbij vinden diegenen die Israel blind steunen en zij die Israel willen straffen elkaar in de mening dat er sprake is van een "boycot". Dan kan de een vervolgens schande roepen en gaat bij de ander de vlag uit. Beide totale nonsens, zoals uit het commerciële succes van de reis van Rutte en Timmermans bleek, waarbij beide samenwerkingsfora, zowel met Israel als met de Palestijnse Autoriteit, werden overtekend.

Hoogste tijd dus dat minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, het staande regeringsbeleid nog eens heel duidelijk maakt, zodat bedrijven weten waar ze aan toe zijn en zij niet langer speelbal zijn van deze fantoom-discussie tussen belanghebbenden. De boodschap die ik verwacht van de Nederlandse regering naar zowel Israel als de Palestijnen en hun respectievelijke supporters is dan ook, in lijn met de pogingen van Kerry, 'we're open for business!".