Verslag Indoor Trail Goes: Sportief het nieuwe jaar in

Source: L.J.J. (Lambert) van Nistelrooij i, published on Thursday, January 16 2014, 3:11.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lambert van Nistelrooij

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het brengt ook mensen bij elkaar. Politiek is ook een teamsport. Een enkeling kan op zichzelf weinig voor elkaar krijgen. Je hebt een goed team nodig, dat begint al met de verkiezingscampagne. En verkiezingen daar hebben we er dit jaar in elk geval al twee van. Op 19 maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraden en op 22 mei mogen we opnieuw naar de stembus, dan voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het is dan ook een belangrijk dat CDA-ers die actief zijn in de lokale afdelingen en op het Europese niveau goed op elkaar zijn ingespeeld. En wat is er dan mooier om het nieuwe politieke jaar intensief met elkaar te beginnen door als CDA-ers een estafettegroep te vormen voor de teamestafette tijdens de Indoor Trail Zeeland op 11 januari jl.

Ik mocht het CDA-team van de Goese lijsttrekker Jo-annes de Bat versterken. Het was Jo-annes die een mail uitstuurde om deelnemers te werven. Daarop heb ik gereageerd. Na de Warandaloop in Tilburg in 2013 heb ik de smaak te pakken gekregen. Let wel het gaat mij vooral om de prestatie, niet om de eindtijd. Maar het CDA heeft zich van de sportieve kant laten zien.

Het CDA heeft veel aandacht voor sportmogelijkheden in woonwijken en dorpen. De gemeente is verantwoordelijk voor het bouwen van zwembaden of het aanleggen van trapveldjes. Het is belangrijk dat kinderen uit alle bevolkingsgroepen kunnen sporten. Niet alleen in de buurt, maar ook op school moet er meer aandacht komen voor sport en bewegen. Sporten is goed voor mensen. Het is gezond voor jong en oud, en het bevordert samenwerking en doorzettingsvermogen.

Al meer dan tien miljoen Nederlanders doen aan sport. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van heel veel vrijwilligers. Deze inzet moeten we als CDA blijven stimuleren. In de amateursport wordt de basis gelegd voor de topsport. Hoe meer mensen op jonge leeftijd aan amateursport doen, hoe groter de kans dat er een nieuw talent ontdekt wordt. Bewegen en sporten is goed voor jong en voor oud. Het is goed voor lichaam en geest. Door mijn baan als CDA-Europarlementariër zit ik veel; dat is niet goed. Ik ondersteun dan ook van harte de initiatieven van bijvoorbeeld de KBO en de PCOB voor 'Meer bewegen voor Ouderen', want je kunt er immers niet vroeg genoeg mee beginnen.